App GRATIS:

📱Les teves notícies preferides ara a un click, baixa't gratis l'App de Catalunya Diari clicant aquí. T'ESPEREM!

Les platges de Barcelona desperten netes i buides: una insòlita imatge un 24 de juny

Els banyistes han pogut accedir a la sorra a les 8.30, una hora i mitja abans del previst

Pla general d'un grup de joves juga al voleivol a la platja del Bogatell de Barcelona
Les platges barcelonines ja han obert i, amb el bon temps, es preveu que puguin omplir-se al llarg de la jornada. | ACN

La imatge dels serveis de neteja netejant les platges de Barcelona plenes de brossa després de la revetlla de Sant Joan no s’ha repetit aquest any. L’accés al litoral barceloní ha estat tancat tota la nit per evitar aglomeracions i possibles contagis per la covid-19 i s’ha reobert a dos quarts de nou del matí, una hora i mitja abans del previst per l’Ajuntament de Barcelona.

Tot i que encara hi havia algunes tanques instal·lades pel consistori per evitar que la gent celebrés la revetlla a la sorra, centenars de persones han omplert les platges des de primera hora del matí. Amb tot, no s’han registrat aglomeracions i els usuaris han pogut prendre el sol i banyar-se sense problema.

Una revetlla de Sant Joan atípica

El conseller d'Interior, Miquel Buch, recomanava des de feia dies celebrar una revetlla de Sant Joan diferent, tenint en compte que estava emmarcada en el context del tot singular de la pandèmia del coronavirus. Diversos municipis han entomat les recomanacions i s'han adaptat a les circumstàncies, amb mesures per evitar les aglomeracions prohibides durant els mesos de confinament ara que s'ha entrat en la fase de la represa. Molts municipis de la costa han tancat platges o n'han limitat l'accés, i als pobles d'interior hi ha hagut revetlles austeres sense petards o amb foguerons en lloc de fogueres. La població també ha respost a la crida a la prudència.

A Barcelona, a les vuit del vespre s'han precintat platges i fins i tot Passeig Marítim, probablement per evitar escenes com les de fases anteriors del desconfinament, amb veïns estirats a la sorra quan encara no estava permès fer-ho. A tres quarts de vuit, agents de la Guàrdia Urbana han començat a desallotjar la zona, mentre els avisos per megafonia i 'informadors ambientals' recordaven el tancament imminent de l'espai. Un cop buides, les tanques i la presència policial han dissuadit aquells que volien accedir-hi. 


Comentaris

envia el comentari