Imatge d'un home amb paraigües

Les pluges arriben a Catalunya aquesta setmana: on i quan plourà

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) s'espera que aquest dimarts a la tarda caiguin els primers ruixats

A Catalunya, la falta d'episodis de pluja comença a preocupar i molt. Darrerament, la sequera no para d'omplir titulars a tots els mitjans de comunicació catalans. Tot i això, aquest diumenge, diverses comarques estaven en alerta per la intensitat de les precipitacions. Aquest dilluns 8 de maig, però, el sol torna a predominar a tot el país. 

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), informa que durant la tarda d'aquest dimarts 9 de maig, arribarà un nou canvi de temps que, segons sembla, es quedarà al llarg de tota la setmana. D'aquesta manera, viurem diversos episodis de pluja en diversos punts del territori català. Encara que no seran suficients per combatre la sequera.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Arriba un canvi de temps a Catalunya

Durant els pròxims dies, la primavera farà de les seves pel que fa a la situació meteorològica i es preveu que les temperatures comencin a disminuir. Pel que fa al matí d'aquest dimarts 9 de maig, s'espera l'arribada de núvols alts i mitjans, però en principi tot fa indicar que sense precipitació. Les temperatures mínimes seran una mica més altes. 

El mapa meteorològic d'aquest dimarts 9 de maig al matí
Durant el matí d'aquest dimarts no s'esperen precipitacions. | Servei Meteorològic de Catalunya (SMC)

Per altra banda, serà a la tarda quan creixeran aquestes nuvolades que poden acabar amb pluja. D'aquesta manera, dimarts a la tarda s'esperen alguns ruixats encara que no seran grans precipitacions. S'espera pluja al Pirineu i al Prepirineu i en general la temperatura serà semblant o una mica més baixa de la que hem tingut aquest dilluns. 

Així doncs, les comarques on està previst que plogui de cara aquest dimarts a la tarda són la Vall d'Aran, la Cerdanya, l'Alt Urgell, el Solsonès, el Berguedà, el Ripollès, l'Alt Empordà, el Pla de l'Estany, el GironèsOsona i la Selva. Com hem dit, però, no es preveuen grans precipitacions. 

El mapa meteorològic d'aquest dimarts 9 de maig a la tarda
Durant la tarda de dimarts, s'esperen les primeres precipitacions. | Servei Meteorològic de Catalunya

La resta de setmana es complica

Pel que fa al temps d'aquest dimecres, la situació serà molt semblant a la de dimarts a la tarda encara que les precipitacions es podrien estendre a més comarques del territori arribant a l'entorn de l'àrea de Barcelona

Durant la resta de setmana hi haurà més moviment meteorològic amb tempesta i possibilitat de calamarsa. Segons afirma el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), entre dijous i especialment divendres, serà quan es produiran episodis de ruixats més intensos.

Així, les precipitacions podrien arribar a molts punts de Catalunya i en alguns casos podria ser molt abundant. A més, les temperatures faran una davallada considerable. De totes maneres, caldrà estar pendents per veure com avança aquesta setmana marcada per un esperat canvi de temps.