Cotxe dia plujós

Pluges i ventades aquesta tarda a Catalunya: 8 comarques en alerta

Ruixats al Pirineu de Lleida i alguna gota a la Terra Alta en aquest inici del 2023

Per fi podem dir que arriba la pluja a Catalunya! Després de més d'una setmana sense que hagi caigut una gota, aquesta tarda s'esperen xàfecs en diferents punts del territori. El vent també bufarà en la costa Brava i punts de l'interior, tot i que no s'ha registrat cap avís meteorològic.

Encetem aquest any 2023 amb precipitacions a les comarques lleidatanes. Cal dir, però que aquesta aigua no pal·liarà la greu sequera que pateix tot el territori. Així i tot, s'espera que en els pròxims dies també hi hagi més precipitacions a altres punts del territori i que les temperatures baixin de cara al cap de setmana.

Aigua a vuit comarques catalanes

Durant el matí és possible alguna precipitació feble a cotes altes del Pirineu Occidental fins al migdia. A partir d'aquí i de cara a primeres hores de la tarda s'espera que a punts del Pirineu i Prepirineu occidental plogui de caràcter feble. Aquestes precipitacions acumularan quantitats minses, si bé localment serà poc abundant.

Concretament, s'esperen precipitacions a la Vall d'Aran, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell, el Pallars Jussà, l'Alta Ribagorça, el Solsonès, la Noguera i la Terra Alta.

Imatge del temps per aquesta tarda de dilluns 2 de gener
Imatge del temps per aquesta tarda de dilluns 2 de gener | Meteocat

Pel que fa a la cota de neu se situarà al voltant dels 2000 metres. Si plou en altituds iguals o superiors podria inclús nevar. A la resta del territori la nuvolositat anirà en augment i el cel quedarà progressivament molt ennuvolat i cobert.

Baixen les temperatures en tot el territori

El petit estiu que hem viscut en la major part de Catalunya també arriba el seu final. De cara a finals d'aquesta setmana les temperatures recuperaran els valors per aquesta època de l'any. Si més no, aquest dilluns, dos de gener, la temperatura màxima serà entre lleugerament i moderadament més baixa al litoral i acusadament més baixa a la resta.

La temperatura màxima més alta s'enregistrarà al Baix Ebre amb 17 graus al migdia. Pel que fa a la visibilitat serà bona en general, puntualment regular o dolenta al final del dia al litoral i a valls fondalades de l'interior. A partir del migdia també quedarà regular o dolenta a punts del Pirineu occidental, especialment al seu vessant nord.

El vent serà de caràcter fluix i variable en general, tot i que predominarà el component oest a l'interior durant les hores centrals del dia i de component sud al litoral. A la Costa Brava, a partir del vespre, tendirà a girar a component nord i amb caràcter moderat.