Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Tossa de Mar

Una població catalana, escollida entre les 20 més boniques de tot Europa

Prop de 700.000 viatgers han escollit entre 400 localitats d'arreu del continent

Meravellosa notícia per una localitat catalana que s'ha consagrat com una de les millors destinacions turístiques d'Europa. Estem parlant del municipi costaner de Tossa de Mar, a la comarca de la Selva. El poble gironí ha quedat entre les vint millors destinacions d'Europa, segons l'entitat European Best Destinations.

Aquest poble català de menys de sis mil habitants, ha estat elegit com l'única destinació catalana en el llistat europeu. I el segon de tot l'Estat, per sota de la ciutat de Toledo. Ramon Gascons, l'alcalde de la localitat, destaca que la població «està molt ben considerada pel públic estranger i, per això és un destí turístic referent».

En el rànquing han participat 700.000 viatgers de tot el món

Per sota de Copenhaguen, a Dinamarca i per sobre d'Ascona-Locarno, a Suïssa, Tossa de Mar se situa en la setzena millor localitat europea per viatjar en aquest 2023. En l'elaboració d'aquesta llista han participat un total de 700.000 viatgers de 178 països. Cadascun dels votants han valorat entre quatre-centes destinacions turístiques diferents d'arreu d'Europa.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

La valoració d'aquest rànquing està feta d'acord amb la darrera temporada turística, la de l'any 2022. Pel que fa a la resta del llistat, Varsòvia s'ha endut l'or a la millor destinació europea aquest 2023. La plata ha estat per Atenes i el bronze per Maribor, a Eslovènia.

El batlle ha destacat que aquest impuls en el llistat es deu a la constant activitat cultural, esportiva i de promoció del consistori. Gascons també ha destacat la important tasca en la qual totes les destinacions estan treballant: un procés de recuperació després de la Covid.

Dos pobles catalans entre els millors de tot l'Estat

Recentment, dos petits pobles catalans, Arties i Garòs van entrar a formar part dels pobles més bonics d'Espanya. Aquesta associació va comunicar a principis d'any que els dos pobles aranesos s'afegeixen a Bagergue, com alguns dels pobles més bonics situats per la geografia catalana.

«Des del govern d’Aran estem molt satisfets que Arties i Garòs s’hi puguin unir a partir de 2023. Unir-se a aquest projecte va en línia amb el nou plantejament de sostenibilitat turística que des del Conselh Generau promovem, perquè ens ajuda a posar en relleu el patrimoni, la cultura i la història dels nostres pobles», va dir Maria Vergés, síndica d’Aran. 

La població de Bagergue va ser la primera que va entrar la llista l'any 2019. La Vall d'Aran és plena de peculiaritats i pobles amb encant. Ara els pobles d’Arties i Garòs també han entrat a formar part d'aquesta menció tan especial. 

Arties forma part del municipi de Naut Aran, del terçó d'Arties e Garòs, a la comarca de la Vall d'Aran. Es troba a la confluència entre el riu Garona i el seu afluent Valarties, a 1.144 metres d'altitud. Per la seva banda, Garòs és una entitat de població del municipi de Naut Aran, al terçó d'Arties e Garòs de la Vall d'Aran. De fet, és una perla inexplorada i en 2019 tenia només 132 habitants.