Imatge de l'edifici de nou habitatges que ha comprat l'ajuntament de La Vansa i Fórnols, a Cornellana.

Un poble de Catalunya ofereix 9 pisos per atreure nous veïns

L'ajuntament ha posat a disposició nou habitatges per aquelles persones que es comprometin a residir i treballar a la localitat

El despoblament rural ha esdevingut el principal problema en molts municipis de Catalunya. La falta de serveis, la mala comunicació i la dificultat per trobar feina s'han convertit en els factors que més influeixen a l'hora de prendre la decisió d'emigrar a les grans ciutats. 

Davant la situació, els ajuntaments dels micropobles han començat a treballar per buscar noves solucions que ajudin a repoblar els seus municipis. 

Un d'ells n'és el cas de La Vansa i Fórnols, un poble de l'Alt Urgell. El seu ajuntament ha posat a disposició nou habitatges per aquelles persones que es comprometin a residir i treballar a la localitat.  

Un bloc de 9 habitatges 

L'ajuntament ha comprat un edifici d'apartaments ubicat a Cornellana, un petit nucli pertanyent al municipi de La Vansa i Fórnols. 

Es tracta d'un bloc de nou pisos que la institució oferirà a aquelles persones interessades a iniciar una nova etapa al món rural i es comprometin a fer vida al municipi. 

Els habitatges van destinats, sobretot, a parelles joves que busquin una residència on desenvolupar el seu projecte familiar. L'edifici s'inaugurarà aquest diumenge amb una jornada de portes obertes. 

Jornada de portes obertes 

L'ajuntament ha organitzat una jornada de portes obertes perquè les persones interessades puguin conèixer les instal·lacions. L'acte inaugural començarà a les 11:00 hores i comptarà amb la presència de l'associació 'Reviure les Valls', que oferirà una ruta guiada pel poble. 

L'entitat acompanyarà als visitants a conèixer els serveis locals de l'entorn, com l'escola rural i els espais culturals i esportius. Durant la jornada, també presentarà les activitats que s'organitzen a la vall. 

A través d'aquesta iniciativa, el municipi pretén atraure nous veïns a la localitat. 

150 habitants 

La Vansa i Fórnols és un municipi situat a la vall de l'Alt Urgell, que contempla 12 nuclis independents. Actualment, les viles tenen entre 2 i 25 veïns, i en total sumen uns 150 habitants. La localitat compta amb consultori mèdic (Sorribes de la Vansa), escola rural (Tuixent) i transport públic que comunica amb la Seu d'Urgell. També hi ha serveis de restaurant, i allotjament rural i botigues artesanals.