El poble d'Espanya on la soca britànica està descontrolada: «És un desastre»

Continua amb els contagis disparats a l'espera que facin efecte les actuals restriccions

Imatge de la terrassa d'un bar de Barcelona durant el període de tancament parcial de bars i restaurants
El poble d'Espanya on la soca britànica està descontrolada: «És un desastre» | CatalunyaDiari.cat

Ja pràcticament ningú dubta que la nova soca del coronavirus que es va detectar al Regne Unit és una de les més contagioses que s'havien vist fins ara. El país britànic fa dies que bat rècords de contagis de manera continuada, arribant a superar la barrera dels 60.000 i sense baixar dels 50.000 des de fa més d'una setmana.

Mentre les illes són el territori més afectat per aquesta variant, amb el pas dels dies s'ha anat confirmant la seva extensió pel nostre país, especialment en una zona concreta. I és que la situació epidemiològica que viuen les poblacions pròximes a Gibraltar són la demostració més gran que aquesta mutació del coronavirus ha entrat pel Penyal i que està colpejant amb força als municipis d'aquesta zona de la província de Cadis.

Només cal veure com es troba ara mateix la localitat de La Línea de la Concepción, que els seus 63.000 habitants són els que tenen un major contacte i major circulació amb la colònia britànica. Aquí s'ha arribat a superar la barrera dels 1.200 casos per cada 100.000 habitants en la incidència acumulada dels últims 14 dies. Dels 2.289 casos que hi ha hagut a la ciutat des de l'inici de la pandèmia, 422 s'han produït en l'última setmana.

La situació és tan greu que la Junta d'Andalusia es va veure obligada a decretar el seu tancament perimetral al costat d'altres localitats del Camp de Gibraltar. A més, és una de les dues úniques localitats en tota la comunitat andalusa que manté un nivell 4 i grau 2 d'alerta, que comporta les restriccions més dures com el tancament de tota mena d'activitat comercial, d'hostaleria i d'oci que no sigui essencial.

Però malgrat això no és suficient. O almenys així ho estima l'alcalde de la localitat, Juan Franco, que ha arribat a demanar als seus veïns que s'autoconfinin, però també que sigui el mateix govern andalús qui actuï i ho exigeixi. «És un desastre. Hi ha hagut relaxació de mesures i els casos s'han desbocat molt possiblement per influència de la soca britànica. El problema és que aquest efecte rebot no sols es troba aquí, sinó en tot el Camp de Gibraltar», explicava a 'El Confidencial'.

Sap que aquesta petició li ha generat «moltes crítiques» i que continua havent-hi preocupació entre els qui mantenen els seus negocis tancats. Però és que situació del municipi gadità és insostenible: «El nivell de contagis no té comparació amb la resta d'Andalusia. Tots hem de mantenir les normes».

Indignació perquè s'hagi mantingut la tornada al col·legi

Davant el preocupant augment dels contagis dels últims dies, una de les peticions, presa al costat del Consell Escolar, que havia llançat l'ajuntament de la Línea era que no es reiniciessin les classes presencials en el municipi aquest dilluns. El mateix alcalde confirmava el diumenge a la tarda que la Junta havia desoït aquesta petició i que per tant els 13.000 alumnes de la població tornarien a les classes aquest 11 de gener.

La sol·licitud feta pel consistori es basava en el fet que amb les dades actuals, no es pot fer una tornada a les aules «amb seguretat» i evitar així «una xarxa de contagis massiva». La decisió ha provocat la indignació de molts pares que en els últims dies creaven un grup en Facebook que era bastant eloqüent: «Les famílies de la Línea es neguen a portar als seus fills al col·legi. Tot tancat és tot tancat». També es troben recollint signatures a change.org perquè es freni aquesta tornada als col·legis.


Comentaris

envia el comentari