El poble d'Espanya que ha decidit autoconfinar-se per un brot important de coronavirus

Hi ha diversos contagis entre veïns i estiuejants

Imatge d'un home llegint el diari en un banc al barri de la Florida de l'Hospitalet de Llobregat
Una localitat de La Rioja ha decidit autoconfinar-se després de detectar-se 13 casos de coronavirus   | ACN

La localitat riojana de Medrano viu amb «preocupació i incertesa» el brot de la Covid-19 que ja afecta 13 veïns i estiuejants. La notícia ha calat de ple entre els habitants, i ha fet que la majoria d'ells s'hagin autoconfinat a les seves cases per a evitar nous contagis.

Així ho ha expressat a Efe aquest dijous l'alcalde de Medrano, Jesús Manuel Pérez, qui ha fet una crida a la «tranquil·litat». Ha assegurat que el brot està «controlat» després que d'haver realitzat més de 400 proves entre els contactes dels casos positius. Aquest brot es va produir en l'àmbit de l'oci, en un menjar d'amics d'entre 17 i 18 anys, per la qual cosa la majoria dels contagiats tenen aquesta edat, a més del pare i del germà d'uns 12 anys d'un dels positius, ha precisat Pérez.

La població augmenta els mesos d'estiu

Medrano té 325 veïns censats, però la seva població augmenta en els mesos d'estiu, moment en el qual arriben moltes persones procedents de Logronyo perquè tenen al poble la seva segona residència, ja que es troba a tot just 16 quilòmetres de la capital de La Rioja. «Molts dels residents són persones majors, per la qual cosa aquests dies han optat per fer vida confinada i sortir al carrer el just, per a comprar el pa o fer un petit passeig quan no hi ha gent», ha explicat l'alcalde.

Divendres passat, 7 d'agost, es va comunicar als serveis sanitaris el primer cas de coronavirus d'un jove veí de la localitat, i posteriorment es va contactar amb tots els contactes d'aquest noi, els qui van començar a fer-se les proves el diumenge 9. Excepte un parell de casos que han tingut febre, la resta de contagiats a quasi no han tingut símptomes de la malaltia i compleixen amb l'aïllament domiciliari per a evitar nous casos, especialment entre la població més gran, ha assegurat.

Pérez ha agraït aquesta responsabilitat col·lectiva per a «acabar entre tots» amb aquest problema, encara que ha reconegut que és «una mica trist» veure buits els carrers del seu poble, on només hi ha un bar que amb prou feines registra una trentena de clients diaris aquests dies.


Comentaris

envia el comentari