YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El poble oblidat on el coronavirus està descontrolat: el 71,4% de veïns positius

En l'últim cribratge, set de cada deu persones van donar positiu

Un farmacèutic realitzant la prova serològica de la Covid
En l'últim cribratge, set de cada deu persones van donar positiu | Europa Press

El coronavirus no perdona. Com més incidència, més preocupació sanitària i inestabilitat econòmica. Això és precisament el que passa Coves del Becerro, a Màlaga, on la situació és pràcticament insostenible. Amb una taxa de 10.132,2 entre els seus tan sols 1.589 habitants, el coronavirus es mou al seu aire en una població on la incidència d'aquest virus ha pujat 6.922 punts al llarg de l'última setmana.

«Més mesures no s'han pogut prendre», va explicar en relació amb la crescuda de casos la delegada de Govern d'Andalusia a Màlaga, Patricia Navarro. «La pujada de casos havia coincidit amb la posada en marxa de les últimes restriccions aprovades per la Junta d'Andalusia. Es va intentar donar un marge de confiança a les mesures per veure si hi havia una resposta», va argumentar la delegada mentre afegia: «En el moment que hem vist que el nombre d'ingressos i contagis disminuïa i a Coves del Becerro no, s'ha actuat. La veritat és que, sens dubte, ha estat una resposta àgil».

Una situació insostenible: el 71,4% positius en l'últim cribratge

És el que més crida l'atenció. De les 182 persones de la vila que van participar en l'últim cribratge realitzat la setmana passada, set de cada deu persones van donar positiu. O cosa que és el mateix, el 71,4% dels que es van fer el test van resultar tenir Covid-19. El que exposa el poble a una situació límit i amb poquíssims precedents. Arran de la crisi, des de principis de desembre la localitat ja ha estat exposada fins a dues vegades a treballs intensius de desinfecció.

Les festes de Nadal trontollen

Ara mateix les festes de Nadal són l'última preocupació a Coves del Becerro. Malgrat això, el govern andalús assegura tenir un pla per frenar l'expansió del coronavirus al mateix temps que se celebri Nadal. El pròxim dia 10 de desembre, el president Juanma Moreno es reunirà amb el comitè d'experts sanitaris per definir un pla per un Nadal segures. El que sí que se sap de moment és que el govern prefereix que els sopars siguin només entre familiars propers i evitar així un nou pic del coronavirus abans d'arribar a final d'any.


Comentaris

envia el comentari