Un poble del País Basc aprova multar amb 500 euros aquells que tirin la mascareta al carrer

L'Ajuntament de Bakio ha aprovat la mesura a instàncies d'una moció presentada pel PNB del municipi

Fotografia d'un agent posant una multa
L'Ajuntament de Bakio multarà amb 500 euros a les persones que tirin la seva mascareta al carrer. | Istock

L'Ajuntament de Bakio, a la província de Biscaia, vol acabar amb les imatges dels carrers bruts amb residus vinculats a la pandèmia de coronavirus que s'han registrat en les últimes setmanes i per això multarà amb 500 euros a les persones que tirin les seves mascaretes a la via pública. Aquesta decisió s'ha aprovat per intentar evitar que els veïns del municipi basc tinguin risc de contagiar-se de la Covid-19.

La mesura, que ha estat aprovada en l'últim ple municipal a instàncies d'una moció presentada pel Partit Nacionalista Basc (PNB), vol acabar amb l'aparició d'aquest tipus de residus als carrers. En aquest sentit, des del consistori d'aquest municipi s'ha assegurat que aquesta nova norma «no té afany recaptatori, sinó mediambiental, sanitari i de preocupació social».

Els diners recaptats, destinats al medi ambient i  a la lluita contra el canvi climàtic

Per aquest motiu, la moció aprovada per unanimitat per l'Ajuntament de Bakio preveu que els diners que es recaptin mitjançant aquestes sancions «es destini íntegrament a realitzar millores en el medi ambient i contra el canvi climàtic».

Des del PNB, impulsors de la mesura, s'ha lloat l'exemple mostrat per «les associacions locals que han sortit al carrer a favor de la neteja viària i la cura del nostre entorn natural. Demanem aquesta mesura per protegir Bakio i als bakiotarres», va afirmar la seva portaveu, Begoña Abio.

Una brigada verda per mantenir el municipi lliure de residus

Aquesta no ha estat l'única mesura aprovada per l'Ajuntament de Bakio en relació al medi ambient, ja que també ha anunciat que buscarà voluntaris per crear una brigada verda. Els membres d'aquesta nova brigada tindran la tasca de conscienciar veïns i turistes sobre la importància de mantenir lliures de residus la platja i el seu voltant.

La brigada verda va ser proposada per un grup de veïns d'aquesta localitat biscaïna vinculats amb la pràctica del surf en una taula organitzada per diferents agents del municipi per tractar la gestió de la platja durant els mesos d'estiu i l'augment de residus a la sorra.


Comentaris

envia el comentari