Muntatge del fons d'unes plantes movent-se pel vent i la cara de Jorge Rey

«A poc a poc»: Jorge Rey avisa del temps que tindrem els pròxims dies a Espanya

Jorge Rey anuncia novetats per al tram final de la setmana

Jorge Rey anuncia novetats meteorològiques amb vista a aquesta setmana. Després d'un llarg període en què han predominat les altes temperatures, el noi preveu alguns canvis.

Són molts els seguidors d'aquest burgalès que li pregunten el temps que farà durant els pròxims dies. Destaca sobretot el que ha passat al nord, on «s'està patint un estiu no estiu», carregat de «nuvolositat, de pluges», explica.

Afegeix que si a aquesta zona de la Península «arriba vent del nord» hi ha més possibilitats que predominin els núvols i les precipitacions. Per tant, «fa mal temps». En qualsevol cas, Jorge Rey destaca que ens trobem davant d'un estiu que «està sent una mica especial».

Per analitzar el que està passant, es fixa en el que va passar fa tot just un any. Es refereix a l'estiu del 2022, a què «molts mitjans de comunicació definien d'extremadament extrem». Tot feia indicar que «els següents serien extremadament extrems de l'extrem».

Muntatge de fotos de Jorge Rey amb una imatge de pluja de fons
Jorge Rey anuncia pluges i un temps inestable aquest inici de setmana al nord | España Diario TIPS

Pluja per començar la setmana al nord

Però, el jove expert en meteorologia indica que «sembla que en alguns punts d'Espanya ha estat completament al revés». Només cal reparar en allò que oferiran les condicions climatològiques durant les pròximes jornades. «En alguns punts del Cantàbric començaran la setmana amb un temps una mica plujós o inestables», adverteix.

Això sí, «a poc a poc anirà millorant». Pronostica temperatures que «aniran arribant fins als 30 graus en àrees del Cantàbric, i de 40 al sud». Amb el pas dels dies, la situació anirà millorant, deixant unes millors temperatures, sobretot al nord.

Jorge Rey recorda que «estem en ple estiu i el més normal és patir temperatures pròpies de l'estiu». Una previsió molt similar fan a l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). A través de les xarxes socials confirmen que «la setmana del 14 al 20 d'agost serà plenament estiuenca».

Pel que fa a les temperatures, les defineixen d'«altes, per sobre del normal a tot el país, especialment a l'est peninsular». Pel que fa a les precipitacions, hi haurà «poques pluges, excepte en punts del nord-oest peninsular». Tampoc es descarten «algunes tempestes fortes».

En qualsevol cas, com recull el portal eltiempo.es, les temperatures que es registrin durant aquests dies seran més suportables. Això no impedirà, però, que es freguin gairebé els 40 graus en alguns punts del país i que es marquin 35 graus a diverses capitals.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

La pitjor part la trobem a les illes Canàries. Des de divendres passat, està immersa en una onada de calor, i durant aquest inici de setmana continuarà amb uns valors excepcionalment elevats. De fet, hi ha avisos vermells al sud de Gran Canària.

Amb alerta groga es troben zones d'Andalusia, Catalunya i Castella-la Manxa. Cal destacar la situació del Mediterrani, on malgrat no superar els 35ºC, la xafogor serà predominant. Al contrari del que passa a altres parts de la Península, les mínimes nocturnes es mantenen per sobre dels 20ºC.

Es preveuen tempestes en alguns punts de la península

Tal com indicava Jorge Rey, la inestabilitat marcarà en certa manera l'arrencada de la setmana al nord. S'espera nuvolositat abundant al nord de Galícia i el Cantàbric, amb possibles precipitacions. Entre dijous i divendres, hi haurà una petita treva abans que es produeixi l'entrada d'un altre front per Galícia dissabte.

Es formaran tempestes, que poden ser una mica més intenses a l'interior de la Comunitat Valenciana, Múrcia i l'est de Castella-la Manxa. També podrien veure's afectats el Cantàbric oriental, el sistema Ibèric i la vall de l'Ebre.

A la resta del país, exceptuant aquestes zones, hi predominarà un ambient més assolellat. No es descarta que puguin aparèixer núvols d'evolució que puguin tapar momentàniament el sol.