Ione Belarra s'ha mostrat preocupada per la postura «inamovible» que manté el PSOE

Podemos es mostra preocupat per les postures «inamovibles» del PSOE

La portaveu de la formació morada ha afirmat que l'única via que manté Sánchez «és la del partit únic»

L'equip negociador de Podemos ha mostrat preocupació a la sortida de la reunió que ha mantingut avui amb el PSOE al Congrés dels Diputats, una trobada que ha durat prop de cinc hores. La portaveu de la formació morada Ione Belarra ha assegurat als mitjans que ambdós equips seguiran parlant en els pròxims dies i «si és possible» mantindran noves reunions, però ha admès que  marxen «sincerament preocupats» perquè «bàsicament» el PSOE els ha presentat «un programa electoral».

Belarra ha afirmat que els negociadors socialistes «s'han mostrat profundament inamovibles amb les posicions que ja mantenien», i ha assegurat que els «han vingut a presentar una tercera via que en realitat és la primera i l'única que ha mantingut el PSOE, que és  la del partit únic».

«Saber negociar és voler negociar»

Belarra feia referència al missatge que el president del govern espanyol en funcions i líder de PSOE, Pedro Sánchez, ha enviat al secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, poques hores abans de la reunió entre les dues formacions per a la investidura. «Saber negociar és voler negociar. No imposar, sinó acordar. I entendre que una bona negociació no pot tenir ni vencedors ni vençuts», ha dit. El líder socialista ha apostat per buscar una «tercera via» tot defensant que és la solució davant dues posicions «antagòniques».

Per la seva banda, Iglesias havia insistit poc abans que la clau per a arribar a un acord programàtic amb el PSOE és parlar de l'equip de govern. En una entrevista a Telecinco reivindicava que es reprengués la negociació «on es va deixar» al juliol, en què es demanava que Iglesias quedés fora de l'acord per a un govern de coalició. «Si no falten a la seva paraula, estem molt a prop», assenyalava Iglesias, hores abans que l'equip negociador del seu partit hagi sortit preocupat de la reunió per les postures «inamovibles» dels socialistes.

També et pot interessar...