Les dues localitats catalanes que reclamen la custòdia del primer bebè de l’any

Tot i que oficialment el primer nadó català hauria nascut a Terrassa, sembla que un altre hauria arribat al món un minut abans

L’arribada d’un nou any sempre va acompanyada del naixement del primer bebè de l’any. Aquest 2020, però, les coses no estan tan clares com en altres ocasions i sembla que alguns municipis hauran de lluitar per reclamar la custòdia del primer nascut de l’any a Catalunya.

És el cas de Sabadell i Terrassa. Ambdues capitals del Vallès Occidental reclamen ser la primera localitat catalana en rebre un nadó aquest nou any. «El primer català del 2020 és terrassenc!», han exclamat a través d’una piulada el 'Diari de Terrassa'. Per la seva banda, el 'Diari de Sabadell' informava que «el primer nadó de l’any de Catalunya ha nascut a Sabadell».

Sabadell i Terrassa, enfrontades pel primer nadó de l'any

La realitat és que el departament de Salut va visitar un nouvingut a les 00.04 de l’1 de gener, i els mitjans van assumir aquest nadó com el primer català de l’any. Resulta, però, que un minut abans havia nascut en Nassim a un centre hospitalari de Sabadell.

El conflicte es crea perquè Salut visita el primer bebè del qual rep una notícia a través d’una xarxa pública. El Nassim, però, va néixer a un centre privat i per això el departament de Salut no va tenir constància de la seva arribada. Així, sembla que el primer català d’aquesta nova dècada hauria nascut a Sabadell, tan sols un minut abans que el seu petit company de Terrassa. Sens dubte, una nova anècdota per afegir a l’eterna rivalitat que enfronta ambdues ciutats. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari