Un bebè d'un mes, en estat molt greu a Sant Joan de Déu per una presumpta agressió familiar

El petit ha patit danys cerebrals irreversibles

Un nadó de només un mes d'edat ha ingressat a planta a l''Hospital de Sant Joan de Déu sota vigilància mèdica i de la Direcció General de la Infància, després d'haver patit una greu agressió. El petit ha sofert danys cerebrals irreversibles, en patir microinfarts després d'haver sigut sacsejat amb violència. 

El nadó s'hauria ennuegat amb la llet

El seu pare, segons informa la cadena SER, és un dominicà de 31 anys, que ha assegurat en un primer moment que li estava donant el biberó, a casa seva a Cornellà de Llobregat, i que en un moment donat el menor ha començat a fer moviments estranys.

Ara bé, un cop detingut per la policia ha assegurat que el nen s'havia ennuegat mentre bevia llet, i que va optar per sacsejar-lo una mica per ajudar-lo a respirar. La mare, també dominicana i de 39 anys, no es trobava a casa en el moment dels fets. 

Protocol contra maltractaments infantils

Els pares del nadó el van portar a urgències el passat dijous 19 de desembre perquè el menor tenia convulsions, moment en el qual els metges li van realitzar tot un seguit de proves que van determinar que patia el ‘Síndrome del Nadó Sacsejat’. És a dir, el petit havia estat sacsejat per algú i, a conseqüència, va patir microinfarts cerebrals, provocant-li danys greus irreversibles.

Davant d’aquests fets, des de l’hospital van activar el protocol contra maltractaments infantils i els Mossos d’Esquadra van detenir els pares del nadó el divendres, passant a disposició judicial dilluns, acusats d’un delicte de maltractament amb agreujant de lesions.

Tanmateix, el jutjat de guàrdia de Cornellà de Llobregat va decretar llibertat amb càrrecs, juntament amb unes mesures cautelars: els pares podran visitar el petit durant dues hores al matí cada dia, mentre que Afers Socials s’ha fet càrrec de la tutela del menor, en obrir un expedient de desemparament, i actuarà com a acusació particular durant el judici.

També et pot interessar...

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris

envia el comentari