Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Joel Joan en primer pla

Polèmica per la cancel·lació d'una obra de Joel Joan a Catalunya: «censura política»

El PP de Badalona assenyala que ha pres la decisió per «les últimes polèmiques» de l'actor

Joel Joan s'ha vist enmig d'una nova polèmica i, aquest cop, no ha estat per les seves imatges a les xarxes socials. Les «últimes polèmiques protagonitzades per l'actor», però, haurien estat el motiu principal de tota la polseguera que s'ha aixecat al seu voltant i l'obra de teatre 'El gran comediant'. 

L'enrenou ha començat amb la cancel·lació de l'obra per part de l'Ajuntament de Badalona. L'empresa municipal Badalona Cultura, que s'encarrega de la gestió d'espais culturals públics de la ciutat, ha retirat l'obra que s'havia de representar al Teatre Zorrilla. 

Aquest fet ha provocat una explosió a les xarxes socials, ja que des del consistori adduïen a les polèmiques de l'actor per no fer l'obra. «La suspensió d'aquesta obra és conseqüència única i exclusivament del comportament públic del seu protagonista en els darrers dies, incompatible amb la programació d'un teatre municipal», ha apuntat la regidora de Cultura, Educació i Joventut de Badalona, la popular Amanda Feria Chica


 

La reacció de Joel Joan no s'ha fet esperar i ha atacat directament a la regidora popular de Badalona. «En el meu temps privat i lliure vaig fer un dinar amb amics i vaig beure com passa cada dia de vacances a tot arreu. És perquè vaig fer un Instagram que em censureu? Però no és país capdavanter en llibertats i democràcia? Què m'he perdut?», ha etzibat.

De fet, l'actor també ha denunciat que ha intentat posar-se en contacte amb l'Ajuntament de Badalona i el Teatre Zorrilla per demanar explicacions, però que no ho ha aconseguit. 

Una decisió que tampoc ha agradat al grup municipal d'ERC a Badalona, que amb el mateix Joel Joan, han denunciat que es tracta d'un cas clar de «censura política».

«Les decisions de la programació cultural dels teatres públics de Badalona ha de ser tècnica, mai política. Un veto del PP que és molt greu. Un PP demofòbic que ja ha mostrat la seva cara més sectària i autoritària en el passat. Tot el nostre suport a en Joel Joan», ha assenyalat el portaveu, Alex Montornès, que ha recordat que el PP té «un llarg historial de censura a la nostra ciutat».

«El 2014, l'Estaca a l'acte de cloenda del Festival Filmets, just aquest maig vam veure com marxaven de les Festes de Maig perquè no els hi agradaven els versots dels diables, i ara veiem com veten a en Joel Joan», ha enumerat Montornès.