Antonio Banderas i María Casado durant la 35 edició dels premis Goya, el 6 de març de 2021

Polèmica als Goya en colar-se comentaris masclistes en directe

Les xarxes socials s'han escandalitzat per aquestes expressions tan fora de lloc

Ahir a la nit es va celebrar la tradicional gala de lliurament dels Premis Goya, que van recaure en mans d'actors com Mario Casas o Patricia López Arnaiz. La gala va ser sòbria, elegant i molt cuidada i això va encantar a l'audiència.

No obstant això, la veritat és que aquests guardons s'han vist entelats en certa manera per una polèmica. En concret, per uns comentaris masclistes i repugnants que es van colar durant el directe de l'arribada d'alguns presentadors a l'esdeveniment.

La catifa vermella

Enguany la pandèmia ha marcat, sense cap dubte, la celebració dels Premis Goya. I és que ha portat al fet que únicament els presentadors de la gala i dels diferents guardons acudissin al Teatre Soho de Màlaga. Els nominats han hagut de conèixer si eren els triomfadors o no de les diferents categories a les quals aspiraven des de les seves cases.

Per això, TVE no ha pogut retransmetre en directe, com és habitual, l'arribada a la cita dels diferents nominats. Una cosa que propiciava que se'ls entrevistés i es fes una anàlisi dels seus estilismes.

Enguany aquest moment 'catifa vermella' únicament ha permès veure l'arribada dels citats presentadors. I aquests han posat per a la premsa. I això és una cosa que s'ha vist gràcies al directe que RTVE ha dut a terme a través de Facebook.

Els comentaris masclistes

Precisament durant aquest directe en l'esmentada xarxa social s'ha generat la polèmica. I és que els internautes que seguien el mateix han pogut escoltar una vergonyosa, aberrant i menyspreable conversa entre dos homes que assistien a la cita. Segons sembla, podrien ser treballadors del citat ens públic, com apunten alguns mitjans.

En concret, aquests comentaris masclistes han començat amb l'arribada al teatre de l'actriu Marta Nieto. En aquest moment, el primer dels interlocutors ha dit: «Aquesta es diu Marta Nieto. És la meva cosina». I el segon ha contestat: «Doncs presenta-me-la».

La conversa ha continuat quan el primer home ha manifestat: «Està bona? Perquè et dic una cosa: és la més bona de totes». La resposta del segon ha estat: «Doncs mira, la que no vulguis pa' mi».

En aquest moment, el que inicia el diàleg ha començat el seu enfilall de menyspreables paraules: «Les altres eren totes 'esqueletillos'... Solament una, la cantant Nancy Peluso... Bé, i una que semblava un 'put*n verbenero' tota plena de tatuatges (...) I dic, no sé on l'han tret a aquesta, però vaja, aquesta cobra. Però puta, puta... Segur. Quina pinta!».

Paraules a les quals el segon home ha afegit: «Després arribes aquí i dius 'No tinc diners'».

Les xarxes socials esclaten contra els masclistes

El periodista Sergio López va ser qui va advertir a RTVE que tallés el so de la retransmissió pels vergonyosos comentaris que se sentien. Comentaris que han generat una gran controvèrsia, i és que les xarxes socials s'han incendiat en crítiques cap als protagonistes d'aquests.

En concret, s'han omplert de missatges en contra d'aquests individus que no semblen del segle XXI. Bona mostra d'aquests comentaris són alguns com aquests:

  • «'Machirulos' d'RTVE (o del voltant) parlant de les dones com si fossin objectes de pertinença... Però, escolta, que el masclisme no existeix i ja no fa falta la lluita feminista».
  • «Déu meu, quin fàstic!».
  • «A aquests ens els acomiaden perquè no es fiquen amb els Borbons, només amb les dones que per a RTVE són éssers de menor categoria que l'emèrit i la prole».
  • «Quines escombraries d'homes que teniu aquí treballant. 'Machirulos' es queda curt. És vergonyós i intolerable».
  • «Espero que prenguin mesures i deixin anar a aquests desgraciats».
  • «I després diuen que no cal celebrar amb manifestacions i concentracions el 8M. No podem deixar passar aquestes actituds masclistes i, per això, no cal deixar passar cap 8M perquè seria un pas enrere en la lluita de la igualtat».

De moment, RTVE el que ha fet ha estat eliminar el vídeo on s'escolten aquests comentaris masclistes i retrògrads. Comentaris que alguns internautes han intentat justificar dient que és una conversa 'típica d'homes'. Així i tot, això no justifica la manera en la qual es parla de dones, a alguna de les quals les hi qualifica de prostitutes.

No sabem si l'ens públic prendrà alguna mesura més, caldrà esperar per a saber-ho. No obstant això, és innegable que hauria de depurar responsabilitats. Per menys, en altres casos, ha actuat de manera ràpida i contundent. I és que en ple segle XXI hi ha coses que no es poden tolerar i no resulten admissibles. Coses per les quals, com han manifestat alguns internautes, continua sent necessari commemorar el 8M, encara que sigui de manera virtual en aquest temps de pandèmia.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.