El 'no' a l'Exèrcit que ha complicat la desinfecció d'una residència catalana

C's critica el consistori de la localitat per haver rebutjat l'ajuda a l'UME

Militars de l'UME es despleguen per Madrid el 15 de març del 2020
C's critica el consistori de la localitat per haver rebutjat l'ajuda a l'UME | Cedida

Continua la polèmica entorn del centre Gent Gran de Palafrugell (Baix Empordà), una residència amb 150 places on han mort un total de 30 persones per coronavirus. L'Ajuntament del municipi català hauria vetat l'ajuda de l'Exèrcit i 'Crónica Global' avança que, segons l'oposició del consistori, el rebuig als militars es deuria a motius purament ideològics.

L'alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, hauria vetat l'ajuda de l'UME a aquest centre i al Nostra Senyora de Montserrat, un centre per avis desemparats amb 65 llits, que hauria demanat al consistori que l'Exèrcit s'ocupés dels treballs de desinfecció. El govern municipal d'ERC hi hauria enviat llavors els serveis municipals perquè s'ocupessin de l'interior del centre, mentre una empresa externa s'ocupava de la neteja dels voltants de la zona. Sembla que l'ajuda no hauria estat suficient, de manera que cinc monges d'entre 70 i 80 anys haurien procedit a ocupar-se les tasques de desinfecció, segons explica 'Crónica Global'.

C's demana una comissió de control

Joan Farré, portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament, ha demanat en aquest sentit una comissió de control per esbrinar les causes de l'especial virulència del coronavirus en el centre esmentat. L'alcalde, per la seva banda, insisteix que el consistori ja compta amb mitjans per desinfectar, com empreses de neteja i els bombers, i que l'UME podia ajudar en altres pobles amb més necessitats.

«Era moment de responsabilitat i de deixar a una banda ideologies», denuncia al mitjà citat el diputat de C's Jean Castel, que acusa la Generalitat de deixar en mans dels governs locals decisions com aquesta: «No costava res demanar ajuda a l'UME». 

Polèmica també a Roses

A la localitat empordanesa de Roses la no presència de l'UME per desinfectar també ha generat rebombori. Algunes veus van instar l'alcaldessa de JxCat, Montse Mindan, a demanar ajudar a l'Exèrcit, explica el mitjà citat, però aquesta hauria assegurat que ja comptaven amb «un equip de treballadors de l'Ajuntament que ho feien molt bé»: «No fa falta desinfectar els carrers, ja estem bé». Per la seva banda, la Fiscalia General de l'Estat (FGE) continua obrint diligències contra residències d'avis a tot el país.


Comentaris

envia el comentari