Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La princesa Elionor i la infanta Sofia

Polèmica visita d'Elionor i Sofia a Catalunya: tothom es fixa en el mateix

Elionor i Sofia han passat aquest cap de setmana per Girona i Figueres

Entre crits d’indignació i d’orgull, la princesa Elionor ha visitat per primer cop les comarques gironines. Juntament amb la seva germana, la infanta Sofia, la princesa ha visitat el famós Museu Dalí, a Figueres, on s’ha vist envoltada de dues concentracions a favor i en contra de la seva presència.

La Casa Reial ja va anunciar cap a finals de la setmana passada que la princesa visitaria les terres catalanes per a reunir-se amb joves talents que participen en un programa de la Fundació Princesa de Girona. La trobada va ser ahir diumenge a la tarda, al Museu Dalí.

Una visita polèmica

En saber la notícia, es van organitzar concentracions tant per part dels defensors com dels detractors de la monarquia.

Les dues filles del Rei van arribar més tard de les cinc de la tarda en un cotxe oficial. Les esperaven el president de la Fundació, Francisco Belil; el de la Fundació Salvador Dalí, Jordi Mercader; i el vicealcalde de Figueres, Pere Casellas.

L’absència de l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha sobtat, però més tard ha explicat les raons a les seves xarxes. «Per una Figueres republicana. A mi no em representen».

L'alcaldessa, a favor d'una República i en contra de la Casa Reial

El director General de la FPdGi, Salvador Tasqué, ha volgut restar importància a la publicació. Alhora el mateix director General proposava que el lliurament dels premis fos a Barcelona.

manifestants en protesta de la monarquia
Un centenar de persones a cada concentració i separades per prevenció. | ACN

En arribar a l’entrada del museu, ja hi havia congregats un centenar de pro monàrquics que sostenien banderes espanyoles i feien càntics de suport. Els detractors han hagut de fer-ho força metres més lluny, per una decisió preventiva d’última hora per part dels cossos de seguretat.

Les mesures i contencions aplicades als qui eren en contra d’aquella visita, van ser preses per por que s’hi trobessin cara a cara amb la princesa i la infanta. Tot i això, els crits de «Fora els Borbons», «A Catalunya no tenim rei» o «Independència» encara se sentien des de la porta del museu.

Minuts de gran tensió

Tant una concentració com l'altra va congregar inicialment un centenar de persones. En acabar l’acte, tots dos bàndols es van trobar a tocar del Dalí i es van intercanviar retrets i insults.

Les activitats continuaran el 4 de juliol. Els reis, acompanyats per la Princesa d'Astúries i de Girona i la Infanta Sofia, presidiran l'acte de lliurament dels Premis Fundació Princesa de Girona 2022 que tindrà lloc dilluns a l'Àgora del Museu de les Aigües d'Agbar de Cornellà de Llobregat (Barcelona) a les 19:45 hores.