Jordi Fernández (Vox)

El torrenc Jordi Fernández (Vox), al centre de la polèmica acusat d'«extremista»

Diverses veus del partit l'han acusat de postular-se com a pastor d'una església protestant radical, però ell ho nega

El torrencJordi Fernández, cap visible de Vox a la vila i secretari provincial del partit a Tarragona, és al centre de la polèmica des d'aquest dimarts, 16 d'abril, quan 'Crónica Global' es va fer ressò d'una informació que el vincula a Asambleas de Dios, una branca religiosa radical del protestantisme. El mitjà recull fonts del partit que asseguren que Fernández es postula com a pastor d'una de les esglésies d'aquesta creença, mentre que Vox ha sortit al pas d'aquestes afirmacions per desmentir-les.

Fernández nega posicions extremistes 

El cas és que, segons les fonts recollides per 'Crónica Global',  Asambleas de Dios tenen posicions «extremistes» en especial contra el col·lectiu LGTBI, i critiquen de Fernández que traslladi dins del partit, on hi ha persones homosexuals, la «línia dura de la seva creença religiosa en el terreny de l'orientació sexual». L'acusen de comentaris homòfobs en privat.

El secretari provincial de Vox ha negat la informació a través d'un comunicat del partit on assegura que, tot i que  sí que és creient i membre de l'Església Evangèlica Agua Viva de Torredembarra, que pertany a Asambleas de Dios, en cap cas s'ha postulat per ser pastor i no mescla «les seves idees polítiques amb les religioses».

Fernández va aterrar amb polèmica al Vendrell

La informació de 'Crónica Global' recollia crítiques molt contundents contra Fernández que  deixen entreveure la batalla interna del partit ara que s'acosta el límit per presentar candidatures per a les eleccions municipals del 26 de maig. Fernández apunta, tret que hi hagi un canvi radical de plans, a alcaldable pel Vendrell. Ho havia de ser a Torredembarra, però fa algunes setmanes la formació, amb dificultats per conformar una llista, va optar per desistir de formar candidatura a la Torre.

Jordi Fernández va ser 'traslladat' al Vendrell per ser el cap de llista, decisió que va causar polèmica entre la militància local  al Baix Penedès, que es podria trobar ara en l'origen d'aquestes acusacions sobre Fernández, segons apunten algunes fonts del partit d'ultradreta. A dia d'avui, el partit no confirma encara que Jordi Fernández sigui el candidat a l'alcaldia del Vendrell per Vox, tot i que fa setmanes es donava per fet.

Asambleas de Dios també es pronuncien

Aquest dimecres ha sortit al pas d'aquesta informació Asambleas de Dios, que ha negat que mantingui posicions que fomentin l'odi i que ha dit que Fernández és «creient» de la seva església, però no és «pastor ni responsable de cap església o comunitat que pertanyi a la nostra Federació». Així mateix, la comunitat s'ha desmarcat de Vox i ha negat cap vinculació política.

Amb tot, Jordi Fernández ha estat en les darreres 24 hores al centre de la polèmica arran de la publicació d'aquestes informacions que han estat desmentides pel partit i per Asambleas de Dios però que caldrà veure si comporten alguna conseqüència sobre el seu futur polític i si, finalment, el torrenc és candidat a l'alcaldia del Vendrell.

També et pot interessar