El consell plenari de l'Ajuntament de Tarragona, reunit aquest matí al Palau Municipal de la plaça de la Font, ha aprovat definitivament els pressupostos municipals de l'any 2020. Els dos partits de l'equip de govern, Esquerra i En Comú Podem, han comptat també amb els vots favorables de Junts x Tarragona i la CUP per tirar endavant definitivament els comptes. D'aquesta manera, els pressupostos del 2020 han quedat aprovats definitivament, descartant d'aquesta manera les esmenes presentades pel PSC i Ciutadans.
[predef]tarragona-digital-84[/predef]
Un altre dels punts de l'ordre del dia del plenari ha estat la modificació puntual del POUM al barri de l'Albada. Aquest punt de l'ordre del dia, suposarà elevar el sostre d'una part dels concessionaris de cotxes del carrer Caràbia, igualant-se a la resta dels edificis construïts. L'objectiu d'aquesta nova construcció serà la implantació d'estudis de formació professional, vinculats a la tecnologia dels motors d'hidrogen. La proposta del govern ha tirat endavant amb 21 vots a favor i sis en contra, quatre de Ciutadans i dos de la CUP.
Els taronges i les cupaires han retret al govern municipal la falta d'informació d'aquesta modificació als veïns dels barris de l'Albada, Parc Riu Clar i la Floresta. El govern ha negat les informacions. Segons ha explicat el portaveu municipal, Xavi Puig, sí que s'ha informat els veïns, mitjançant converses amb els presidents de les associacions de veïns tant de l'Albada com de Parc Riu Clar.
Polèmica per la renúncia al Mundial femení d'Handbol
En el debat de la moció presentada per Ciutadans per demanar a la Generalitat de Catalunya que finalitzi la pavimentació del Palau d'Esports i que determini el tipus de cessió a l'Ajuntament de Tarragona, aprovada amb el suport de tots els grups municipals, s'ha colat la polèmica per la renúncia de la ciutat a ser subseu del Mundial femení d'Handbol de l'any 2021. El conseller del PSC, Berni Álvarez, ha carregat contra el govern municipal per rebutjar un esdeveniment de gran nivell, posant com a excusa la inversió econòmica. Álvarez ha afirmat que «o no són prou valents o no saben tots els beneficis que comporta un esdeveniment com aquest».
La consellera d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona, María José López, ha defensat la decisió del govern, assegurant que el consistori havia d'abonar 800.000 euros entre logística i la fase de grups, al que se sumarien 100.000 euros més si s'acollia algun partit de la selecció espanyola. López ha recordat als socialistes que «si tan bo per a la ciutat era aquest esdeveniment, podrien haver-ho deixat signat». La responsable de l'àrea d'esports ha defensat en la seva intervenció les actuacions fetes en els camps de futbol municipals i l'aposta per l'esport base.
Sobre la cessió del Palau d'Esports, el portaveu municipal, Xavi Puig, ha explicat que «l'operació és complexa jurídicament, però estem molt més a prop d'aconseguir-ho que unes setmanes enrere». Puig ha aprofitat per agrair a la Generalitat la construcció de l'equipament en un moment, abans dels Jocs Mediterranis, en què el Govern espanyol «va fallar».
Altres acords del plenari
El consell plenari de l'Ajuntament de Tarragona ha donat compte d'un préstec de tres milions d'euros amb el Banc Sabadell i la renovació amb CaixaBank d'una operació bancària d'un milió d'euros de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), amb l'aval del consistori, per tal de renovar la flota d'autobusos municipals. Així mateix, han tirat endavant totes les mocions presentades al consell plenari. Així mateix, han tirat endavant les declaracions institucionals sobre l'explosió a IQOXE i en matèria ferroviària.
[predef]tarragona-digital-84[/predef]
A banda de la moció de Ciutadans sobre el Palau d'Esports, el ple ha donat el seu vistiplau a les iniciatives per impulsar polítiques de suport a les comunitats de propietaris (PP); reobrir la Residencial (Junts x Tarragona i Ciutadans); construir una rotonda a la cruïlla entre l'avinguda dels Països Catalans i el carrer Marcel·lí Domingo (PSC); rebutjar la presència de vaixells militars i de guerra al Port de Tarragona (CUP); crear un casal de joves amb diversitats funcional (PSC); millorar la convivència, el benestar i la tinença d'animals (Junts x Tarragona), adaptar els parcs infantils de la ciutat (Ciutadans); i dignificar i elaborar un pla d'usos per a la Torre Forta (Ciutadans).