Centenars d'aficionats blanc-i-vermells reben a l'Atlètic de Madrid al Wanda Metropolitano

Centenars de persones sense distància de seguretat reben a l'Atlètic de Madrid

Les xarxes socials s'han incendiat amb aquestes imatges en considerar les aglomeracions un perill per a la salut pública

Les xarxes socials han cremat aquest diumenge, 7 de març, per unes imatges que mostren a centenars de persones congregades, sense cap mena de distància de seguretat, per a rebre a l'Atlètic de Madrid abans del derbi que l'ha enfrontat aquesta tarda al Reial Madrid en la pugna pel lideratge de la Lliga Santander.

La polèmica s'ha engrandit encara més perquè les imatges s'han produït a Madrid i un dia abans del 8-M, quan les seves manifestacions van ser prohibides en tota la Comunitat precisament per a evitar aglomeracions, davant la possibilitat que els assistents a les marxes no complissin amb les mesures sanitàries o que diverses concentracions poguessin acabar coincidint pels carrers.

La prohibició, per part de la Delegació del Govern, no va semblar gens bé a amplis sectors de la societat, i que un dia abans s'hagin produït aquestes aglomeracions a Madrid ha fet que molts acusin l'Executiu de partidista a l'hora de permetre o no les manifestacions.

Uns altres, en canvi, creuen que aquestes imatges mostren exactament per què les marxes feministes havien de prohibir-se, ja que existia perill real que el mateix que ha ocorregut avui pogués repetir-se demà, encara que per raons, òbviament, molt diferents.

Concretament, les imatges han estat preses per periodistes i aficionats en l'arribada de l'Atlètic de Madrid al Wanda Metropolitano. En les imatges pot observar-se a centenars de persones amuntegades, sense distància de seguretat entre elles, cridant i cantant per a animar al seu equip.

En les mateixes imatges es veu també a diversos agents de policia que controlen a la multitud perquè els cotxes puguin continuar circulant per la carretera, però en cap moment intenten dissoldre la concentració de persones davant un incompliment flagrant de les mesures sanitàries.

Les xarxes s'incendien per la polèmica

Els usuaris de les xarxes socials no s'han fet esperar per a criticar que s'hagi produït aquesta concentració, amb presència policial inclosa, quan per a demà s'han prohibit centenars de marxes feministes a la capital, precisament per a evitar que ocorri el mateix.

Molts crítics amb la decisió de la Delegació del Govern a Madrid asseguren que hi ha una doble vara de mesurar, i que les prohibicions han estat més una decisió política, per a evitar que l'oposició utilitzi les marxes per a carregar contra el Govern en cas que augmentin els contagis en les pròximes setmanes, que una decisió sanitària.

En cas de tractar-se d'una decisió sanitària, asseguren, l'aglomeració als voltants del Wanda Metropolitano hauria d'haver-se dispersat, especialment havent-hi una àmplia presència policial en el mateix lloc.

Uns altres, en canvi, han defensat la prohibició del Govern per a les marxes feministes precisament per a evitar que es repeteixin demà imatges com aquestes, de centenars, potser milers de persones sense distància de seguretat passejant pels carrers de Madrid, que continua tenint la incidència acumulada més alta del país, després de Ceuta i Melilla.

El que molts no entenen és que unes es permetin i altres no, quan totes dues situacions són igualment perilloses per a l'expansió del coronavirus, i és precisament això el que ha fet que molts creguin que darrere de la decisió del Govern de prohibir les marxes feministes hi ha motius més enllà de la salut pública.

Cal recordar que, actualment, en la Comunitat de Madrid, igual que en moltes altres comunitats autònomes, estan prohibides les reunions de més de sis persones en espais públics, per la qual cosa els aficionats d'Atlètic que han acudit a rebre al seu equip a les portes del Wanda Metropolitano estarien incomplint aquesta normativa.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.