Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Eufòria

Polèmica a TV3: acusen 'Eufòria' d'haver-se copiat el programa d'una TV local

Els dos programes comparteixen característiques molt similars

La segona edició d'Eufòria, el concurs de talents musicals que pretén trobar el millor cantant de Catalunya és el gran èxit de la temporada de TV3. Després que la corporació catalana l'hagi venut en diverses ocasions com el primer talent show català, el programa sembla tenir un clar procedent. Abans de convertir-se en un dels programes més seguits de Catalunya, Ràdio Televisió Cardedeu ja comptava amb un fenomen televisiu d'aquest mateix format. 

Es tracta de l'Objectiu Paki, el talent show musical que no té res a envejar d'Eufòria. La televisió local més antiga de tot l'estat, ja fa més d'un parell d'anys que emet un programa, curiosament, molt similar a Eufòria, i que arribarà a la tercera edició en els pròxims mesos. 

Segons ha pogut informar RAC1, la Televisió de Cardedeu no dubta a acusar TV3 de plagi. Maria López, directora i productora d'Objectiu Paki, no té res a envejar del gran èxit de TV3. En el seu cas, no compta amb un pressupost tan elevat com l'Eufòria, però assegura que sembla que els ha servit d'inspiració. En el seu cas, l'equip està format per voluntaris que volien activar el jovent del municipi: «Al llarg de les gales ens bullia el WhatsApp perquè sortien coses exactament iguals al que havíem fet nosaltres abans». 

«Arriba un moment que t'ho prens a mig broma i més quan, d'alguna manera, tens un equip de gent que són voluntaris i s'hi deixen la vida aquí. Quan veus aquestes similituds amb un programa amb el pressupost que té, doncs que ens paguin alguna cosa. A mi el que em fa una cosa a la panxa és quan diuen que Eufòria és el primer talent show musical en català quan no és així», ha expressat la directora d'Objectiu Paki

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Massa similituds entre Eufòria i Objectiu Paki

Els dos programes són casualment massa semblants entre ells. No només comparteixen el format televisiu, sinó que també comparteixen concursants, escenografies i gags que tenen massa coincidència per a ser pura casualitat.

Dos formats molt similars

Anant més enllà que totes dues són un talent show musical, Objectiu Paki va emetre un programa inicial de càsting, comptava amb públic a les gales que votava a les eliminatòries i el jurat el formaven tres membres. Exactament, les mateixes característiques que ha adoptat Eufòria per a les seves edicions. A més, les zones de backstage també presenten característiques molt similars i els colors corporatius són molt similars.

Logotips Eufòria i Objectiu Paki.
Els colors corporatius dels logotips dels dos programes són semblants. | TV3 - TV Cardedeu
Polèmica entre Eufòria i Objectiu Paki.
El backstage dels dos programes també presenta característiques molt similars. | TV3 - TV Cardedeu

Repetició d'alguns concursants

Un dels concursants més coneguts d'Eufòria, el Joan, no només va participar en la primera edició d'Objectiu Paki, sinó que a més va ser el tercer finalista. 

La gàbia polèmica

Maria López ha explicat que dues setmanes després d'utilitzar una gàbia per a l'escenografia de la cançó País petit de Lluís Llach, la mateixa gàbia va sortir a Eufòria. Concretament, el Pedro va aparèixer cantant la mateixa cançó en una gàbia, després que aquesta aparegués a Objectiu Paki. Assegura que «dos dies després d'haver fet servir la gàbia, l'empresa ens va demanar que la tornéssim perquè l'havia demanat un altre client, i la vam veure una setmana després a Eufòria». «Quan vam veure que Eufòria feia la mateixa cançó amb castells en directe vam al·lucinar, ja que nosaltres havíem emès un vídeo de castellers en aquella actuació», ha afegit. 

Gàbia polèmica entre Objectiu Paki i Eufòria.
Les gàbies utilitzades per a l'escenografia dels dos programes presenten molta similitud. | TV3 - TV Cardedeu
 

Els gags, també semblants

Sembla que el late show de TV3 s'ha inspirat molt en el format d'Objectiu Paki, ja que, fins i tot, els gags també són semblants. El programa estrella de TV3 va embrutar el vestit del presentador en un programa, un gag que dues setmanes abans havien ideat a Cardedeu, on van convidar una dissenyadora local a fer el mateix. 

Polèmica entre Eufòria i Objectiu Paki.
Els gags també son semblants entre els dos programes. | TV3 - TV Cardedeu

A més d'aquestes similituds, la directora d'Objectiu Paki també destaca l'organització de dos concerts d'Eufòria al Palau Sant Jordi quan el seu programa també en farà un el pròxim 8 de juliol, encara que no sigui de les mateixes dimensions. 

Tal com ha anunciat en unes declaracions El Món de la Tele, el director de TV3 s'ha mostrat impactat davant la comparativa, ja que diu que el sorprèn molt que no l'hagin trucat per contrastar la informació.