El govern adverteix a Tsunami Democràtic que la policia actuarà si s'altera la jornada de reflexió

La ministra de Justícia espera que tant el 9 de novembre com la visita del Rei es desenvolupin «sense cap alteració»

Dolores Delgado espera que tant el 9 de novembre com la visita del Rei es desenvolupin «sense cap alteració»
Dolores Delgado espera que tant el 9 de novembre com la visita del Rei es desenvolupin «sense cap alteració» | ACN

Dolores Delgado, la ministra de Justícia en funcions, ha advertit aquest mateix dissabte que la policia pot actuar si s'altera la jornada de reflexió. Ho anuncia després que Tsunami Democràtic hagi convocat «activitats polítiques i festives» per al pròxim 9 de novembre. En una visita a Tarragona, Delgado ha fet una crida «a la calma» perquè «ni es distorsioni ni s'alteri la jornada de reflexió» perquè fer-ho pot suposar cometre delictes electorals.

Assegura que aquests dies s'ha actuat «de manera proporcionada»

En aquest sentit, ha recordat que els cossos policials tenen el deure de «prevenir la comissió de fets delictius» i ha considerat que aquests dies ja ho han fet «de manera raonable, solvent i proporcionada». Delgado també ha demanat que la visita del rei Felip VI a Barcelona dilluns es desenvolupi «sense cap alteració d'ordre públic».

Després que JxCat i ERC hagin presentat un recurs contra la visita del Rei –i que la Junta Electoral ja ha descartat-, Delgado ha explicat que «no té sentit demanar ajornaments d'una cosa que no té res a veure amb actes electorals». Així, ha definit la visita del monarca com una activitat «institucional» i ha dit que el recurs «no procedeix».

Finalment, Delgado ha insistit que no hi haurà cap «gran coalició» amb el PP i que no es pactarà amb aquells que no pacten amb l'extrema dreta i l'ultradreta. També ha desitjat que no es repeteixi el «bloqueig» al PSOE, en cas que guanyi els comicis. El PSC va treure un escó a la demarcació de Tarragona, on va guanyar ERC, i es van quedar a 24.125 vots d'aconseguir el segon.

Els CDR responen

Els CDR per la seva part responen a la ministra Delgado demanant el bloqueig de la visita del Rei a Catalunya i criden a mobilitzar-se el dia 4 de novembre a les 16.00 hores al Palau de Congressos de Catalunya. A través d'una piulada al seu compte de Twitter, el grup ha publicat una imatge on comparen la monarquia i la policia espanyola amb el franquisme sota el lema 'Ni rei, ni por'.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari