Els CRS francesos deixen «en ridícul» la policia espanyola després de l'actuació al Pertús

Després de l'actuació de Tsunami Democràtic a la frontera amb França, la policia espanyola ha reconegut la poca eficiència que van demostrar

Mossos davant manifestants a La Jonquera
La policia francesa va haver de desallotjar els manifestants cap a territori català | Catalunya Diari

A principis d'aquesta passada setmana, el Tsunami Democràtic va convocar un tall de tres dies a la Jonquera, la frontera amb França. La concentració, que finalment es va acabar realitzant a territori del Pertús, a França, va durar més de 24 hores, fins que la Gendarmeria va actuar contra els manifestants.

Després d'aquests fets, la policia espanyola ha quedat ridiculitzada pels CRS francesos. En primer lloc, la Gendarmeria ha expressat el seu enfadament amb la policia espanyola, ja que no van impedir que els manifestants catalans entressin en territori francès. Tal com ha pogut publicar 'ElNacional.cat', un membre del cos policial francès declarava que «a França no donaven crèdit a la passivitat de la policia espanyola, que no va impedir el pas dels qui volien bloquejar una de les principals artèries de la zona, que uneix els dos països». 

«Nosaltres esperàvem ordres»

Per altra banda, 'El Confidencial Digital' ha compartit el testimoni d'un agent espanyol que va ser present en les actuacions de la Jonquera, assegurant que estava decebut. Primer de tot, ha admès que la seva reacció, comparada amb la de la policia francesa, «ha estat una cosa vergonyosa». «Nosaltres esperàvem ordres i després ens agredien. Vam actuar tard quan ells — els CRS — van reaccionar de seguida. I mentre a França usaven gas pebre, nosaltres no teníem més que el material de sempre», va afegir».

18 detinguts de la Gendarmeria contra 1 pels espanyols

Aquests fets s'han pogut veure reflectits en els resultats de detencions que es van realitzar durant el desallotjament del tall: mentre la policia francesa va detenir divuit persones, l'espanyola només en va detenir una.

A més, tal com ha explicat 'El Confidencial Digital', la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra no van impedir les segudes quan els manifestants van travessar la frontera cap al sud, altra vegada en territori espanyol, ja que estaven «a l'espera d'ordres».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari