Muntatge d'unes mans fent servir un mòbil tàctil i una rodona amb una foto de Carlos Alcaraz

La Policia no dona crèdit: l'estafa poc creïble que utilitza el nom de Carlos Alcaraz

Els ciberdelinqüents han suplantat la identitat del tenista

Som conscients que les ciberestafes són cada cop més freqüents i més creïbles. A causa de l'experiència que van adquirint els delinqüents per enganyar les víctimes, estan aconseguint arribar cada cop a més tipus de públic diferents. És a dir, no només busquen les persones menys assabentades en tecnologia, sinó que ara són capaços d'estafar també els joves que han nascut amb ella.

Així és, perquè l'última estafa que ha anunciat la policia és fer-se passar per l'equip representant d'algun personatge públic, anant a buscar els grups de fans que tant els admiren. Amb això, la Policia Local de Motril ha alertat de la nova estafa, en què es fan passar pels representants de Carlos Alcaraz.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Utilitzen Carlos Alcaraz per robar-te diners

L'estafa comença quan t'arriba un missatge a les xarxes socials on et pregunten si t'agradaria conèixer el tenista espanyol. En cas que vulguis, t'envien un enllaç per emplenar amb les teves dades i, així, tenir la teva targeta VIP. Fet això, t'envien captura de pantalla de com el suposat compte veritable d'Alcaraz diu: «Vull que et comuniquis amb un fan seleccionat pel que fa a la meva empresa d'inversió».

Al costat de la captura de pantalla, envien un enllaç que, en teoria, és per poder-te unir a l'empresa d'inversió del tenista. Mentre tu et penses que aquest enllaç és una oportunitat per guanyar diners, el que et succeirà si et subscrius, és que perdràs el teu propi.

Muntatge d'un noi estirat al sofà amb auriculars i usant l'ordinador, i una rodona amb un lladre a dins
Si entres a l'enllaç, pots acabar perdent tots els teus diners | Getty Images, Getty Images Signature

El jove tenista ha declarat públicament davant aquesta situació

Després de la gravetat de la situació, ja que ja són moltes les víctimes d'aquesta estafa, Carlos Alcaraz ha volgut advertir tots els seus seguidors d'aquesta suplantació d'identitat. «Ha arribat al meu coneixement que hi ha persones que falsament diuen representar-me i ofereixen als meus aficionats conèixer-me demanant-los diners a canvi», anunciava.

Amb això, ha volgut aclarir que «el meu equip i jo no estem darrere de cap d'aquestes sol·licituds, ni participo en coses així. Els meus fans són els millors i em fa pena que hi hagi persones que intentin aprofitar-se'n d'aquesta manera», finalitza el seu comunicat.

La policia ha llançat unes recomanacions molt clares

Després d'aquesta i moltes altres estafes, la policia ha volgut recordar una sèrie de consells per evitar que caiguis en aquestes estafes. En aquest cas, són molt clars, ja que simplement has de: no picar, bloquejar i eliminar.

També recomanen i preguen que, si creus que has estat estafat o estafada, pots denunciar els fets mitjançant el correu electrònic especialitzat per a ciberestafes de la Guàrdia Civil. Però, si ho prefereixes, també hi ha l'opció de sempre: anar a denunciar presencialment a comissaria.

Cal destacar que, encara que aquesta vegada hagi tocat a Carlos Alcaraz, aquest tipus d'estafes, és més freqüent del que creus. I és que, aprofitant-se de la confiança i admiració dels fans cap als famosos, persones com a Pablo Alborán o Brad Pitt també han estat usades per estafar.