La policia investiga un possible «frau» en l'examen d'italià de Luis Suárez

El davanter uruguaià hauria rebut les preguntes amb antelació i, fins i tot, hauria pactat la nota amb els responsables de la Universitat de Perusa

Luis Suárez, amb gorra i mascareta, sortint de l'examen d'italià que va fer el passat 17 de setembre a Perusa
Luis Suárez va fer l'examen d'italià a la Universitat de Perusa el passat 17 de setembre. | EFE

Nou embolic per Luis Suárez, després de la negativa de Bartomeu al seu fitxatge per l'Atlètic de Madrid. La Guàrdia di Finança de la Fiscalia de Perusa (Itàlia) estudia un possible «frau» en l'examen d'italià que va realitzar el jugador del FC Barcelona, Luis Suárez, en el marc del procés per poder obtenir el passaport italià. Segons informa el diari 'La Gazzetta dello Sport', les preguntes de l'examen d'italià així com la puntuació estarien pactades amb antelació entre el centre universitari i el jugador uruguaià.

El mitjà revela algunes frases gravades pels policies que es recullen en la investigació: «Guanya 10 milions, ha de passar l'examen»; «però si no pot conjugar els verbs i només parla en infinitiu»; «digui'm quina nota poso i llest»; «si no aprova ens fiquen una bomba»; «l'hem preparat bé, està memoritzant part de l'examen», diuen alguns dels responsables de l'examen. El document oficial de la policia italiana, que ha publicat el diari 'Marca', és molt clar: «Van sorgir irregularitats en la prova de certificació de la llengua italiana, realitzada el 17 de setembre, del futbolista uruguaià Luis Alberto Suárez Díaz, necessària per a l'obtenció de la ciutadania italiana».

De les activitats investigades es desprèn que els temes tractats per l'examen van ser prèviament pactats amb el candidat i que la puntuació relativa se li va atribuir, fins i tot, abans de la realització d'aquest», revela el procurador Raffaele Cantonela a 'La Gazzetta dello Sport'. Ara com ara, el jugador uruguaià no està sent investigat, mentre que sí que ho estan la rectora de la Universitat de Perusa, Giuliana Grego Bolli, i el director d'aquesta, Simone Olivieri.

Luis Suárez «no parla una paraula d'italià»

La investigació hauria descobert que la ciutadania italiana de Luis Suárez es va obtenir mitjançant una «estafa», motiu pel qual la policia italiana estaria buscant documentació a la Universitat de Perusa. El cas es remunta al passat mes de febrer i afecta la Universitat per a Estrangers, centre en què Luis Suárez va passar l'examen la setmana passada, amb la intenció d'obtenir el passaport italià.

Segons apunten els mitjans italians, l'encarregada de preparar al jugador per a l'examen va ser Stefania Spina, qui hauria reconegut que el jugador del FC Barcelona «no parla una paraula» d'italià, «no conjuga verbs» i «parla en infinitiu». La Universitat per a Estrangers de Perusa ha reiterat la correcció i transparència dels tràmits seguits per a l'examen del futbolista uruguaià.


Comentaris

envia el comentari