Agent de la policia local

El municipi de Salt acumula 118 denúncies per no dur la mascareta

A finals del mes passat es van intensificar els controls per fer complir la normativa

La Policia Local de Salt (Gironès) va intensificar a finals del mes passat els controls per fer complir la normativa que obliga a portar la mascareta. El regidor de Seguretat Ciutadana, Toni Vidal, explicava que «ja s'ha començat a sancionar perquè, fins ara, la tasca que havien fet els agents era informativa. Però ja han passat prou dies com perquè la població no sigui conscient de l'obligatorietat». A dia d'avui, ja acumulen 118 denúncies pel no compliment de la resolució que va emetre la Generalitat.

Denúncia administrativa i multa de 100 euros

Aquesta resolució estableix que «és obligatori l'ús de la mascareta a la via pública, als espais a l'aire lliure i a qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic, amb independència del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat». Per tant, les persones que no ho compleixin s'enfronten a una denúncia administrativa i a pagar una multa de 100 euros

Toni Vidal destacava que «la tasca de la Policia Local de Salt es complementa amb un equip d'agents cívics, que es coordinen amb els policies per anar dirigint les campanyes informatives als punts on es detecta que poden ser més problemàtics».

Segons publica 'Diari de Girona', hi ha quatre agents cívics que fan exclusivament tasques informatives vinculades a Seguretat Ciutadana, des de les dotze del migdia fins a les dues de la matinada. També hi ha agents vinculats a l'àrea de Salut, que se centren a informar sobre tots els aspectes de la Covid-19 i les normatives vigents.