Avís urgent de l'OMS: «La pandèmia del coronavirus està canviant»

Un expert assegura que el virus ha entrat en una nova fase

Investigadors que estudien una vacuna en un laboratori dirigit per l’empresa biotecnològica sud-africana TASK a Ciutat del Cap, Sud-àfrica
Un expert assegura que hem entrat en una nova fase de pandèmia | Catalunya Diari

El director regional de l'OMS al Pacífic Occidental, Takeshi Kasai, ha alertat en una compareixença que molts dels nous casos confirmats de Covid-19 es donen en persones que no han tingut cap símptoma durant les últimes setmanes. Per tant, el doctor ha assenyalat que aquest nou rumb podria posar en risc persones d'avançada edat i malalts en àrees molt poblades amb serveis de salut deficients.


«El que estem observant no és simplement un ressorgiment. Creiem que és un senyal que hem entrat en una nova fase de pandèmia a l'Àsia». Kasai considera que la propagació de la pandèmia, que començava el mes de desembre passat a la ciutat xinesa de Wuhan, està canviant a tot el món: «Les persones de 20, 30 i 40 anys estan propagant la malaltia. Molts no saben que estan infectats, la qual cosa augmenta el risc de contagi als més vulnerables».

Després que diversos països com Vietnam, on no s'havien registrat casos en els últims mesos, hagin informat sobre nous positius entre els més joves, Kasai assegura que la pandèmia està entrant en una nova fase inèdita fins avui: «El que estem observant no és simplement un ressorgiment. Creiem que és un senyal que hem entrat en una nova fase de pandèmia a l'Àsia». 


Espanya i Itàlia veten l'oci nocturn

Després del creixement dels casos de Covid-19 entre la gent jove, a Espanya i Itàlia s'ha decidit tancar l'oci nocturn i establir noves mesures per frenar l'avanç de la malaltia, com ara la prohibició de fumar al carrer si no és possible guardar una distància de dos metres amb les persones del voltant, norma que entrava en vigor aquest passat dimarts a Catalunya.

Aquestes mesures, probablement no les últimes que aprovaran govern i autonomies, estan motivades per fer front als cada vegada més grans brots de Covid que s'estan registrant a tot el país.


Comentaris

envia el comentari