La Policia Nacional ha emès una advertència crucial per a tots els ciutadans. En aquest cas, hi ha una nova estafa que està circulant i afectant milers de persones. És vital estar informats per evitar caure-hi.
Encara que les estafes en línia estan en continu creixement, les autoritats també posen el focus a les telefòniques. Per això, han volgut compartir aquells prefixos que mai no has de despenjar.
La Policia Nacional adverteix sobre les noves estafes telefòniques
Un cop més, la Policia Nacional ha fet ús de les xarxes socials per alertar d'aquesta nova estafa. En aquesta ocasió, els delinqüents duen a terme els seus estafes via telefònica, deixant de banda els SMS.
Després de despenjar, els estafadors ofereixen a la víctima una feina amb molt bones condicions. Això fa que molts confiïn i que continuïn parlant amb ells. Després, el que fan és demanar que guardin el número als contactes.
Quan el número de telèfon està desat, comença el parany. El delinqüent podrà enviar qualsevol tipus de missatge sense que surti un número desconegut. Per aquest motiu, cal anar amb compte.
Aquests són els prefixos que has d'ignorar segons la Policia Nacional
Amb l'objectiu de protegir els ciutadans, la Policia Nacional ha compartit els prefixos que sempre cal evitar. De fet, el que recomanen és bloquejar-los si es posen en contacte amb nosaltres.
Aquests són els números en qüestió:
- 62 (Indonèsia).
- +91 (Índia).
- +212 (Marroc).
- +27 (Sud-àfrica).
Com protegir-te d'aquestes estafes
Per protegir-vos d'aquesta nova estafa, la Policia Nacional recomana seguir aquestes precaucions:
- Verifiqueu la identitat del contacte: sempre verifiqueu la identitat de la persona que us contacta. Si rebeu una trucada o missatge sospitós, pengeu i truqueu directament a la institució a través d'un número oficial.
- No proporcioneu informació personal: mai proporcioneu informació personal o financera a través de trucades, correus electrònics o missatges de text no sol·licitats.
- Manteniu actualitzats els vostres dispositius: assegureu-vos que els vostres dispositius electrònics estiguin actualitzats amb el programari de seguretat més recent. Això et protegeix contra codi maliciós (malware) i altres amenaces cibernètiques.
- Desconfia de missatges urgents: els estafadors sovint utilitzen tàctiques de por per induir accions ràpides. Pren-te el teu temps per verificar qualsevol sol·licitud urgent.
- Educa al teu entorn: comparteix aquesta informació amb amics i familiars perquè ells també estiguin alertes i puguin protegir-se.