Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la Policia Nacional a l'exterior de l'Ajuntament de Cornellà

La Policia Nacional entra en un ajuntament català i preveu una desena de detinguts

La Policia Nacional escorcolla des d'aquest dilluns a primera hora l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat per contractacions irregulars

Matinal moguda a Cornellà de Llobregat. La Policia Nacional escorcolla des d'aquest dilluns, 14 de febrer, a primera hora l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat per contractacions irregulars. 

Segons avança 'La Sexta', el jutjat que tutela la investigació ha dictat secret d'actuacions. Els  escorcolls deriven de la causa del consell esportiu de l'Hospitalet de Llobregat que investiga, entre d'altres, l'alcaldessa del municipi, Núria Marín

El jutjat que porta aquestes actuacions a Cornellà, però, és diferent. Segons han comentat des de l'Ajuntament, l'any 2020 se'ls va requerir informació i la van entregar. Des de llavors, però, no han tingut més notícies.

Es preveuen detencions

Els escorcolls van a càrrec de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional (UDEF) i, segons explica TV3, està previst que s'efectuï la detenció d'una desena de  persones. 

Segons avança 'Catalunya Ràdio', es preveu la detenció d'algun regidor i exregidor de l'Ajuntament de Cornellà. 

Un contracte fals

'Catalunya Ràdio' assegura que la raó de fons de l'escorcoll és la redacció d'un contracte fals entre l’Ajuntament de Cornellà i el Consell Esportiu de l’Hospitalet. Aquest, segons l'esmentada emissora, no hauria passat per concurs públic. 

El contracte presumptament fraudulent seria per un servei d'arbitratge als jocs escolars de Cornellà que mai es va produir. I és que els àrbitres no haurien cobrat del consell, que sí que facturava a l'Ajuntament una feina que a posteriori no s'acabaria produint. 

El cost seria d’uns 89.000 euros entre el 2018 i el 2020.

Cal esmentar, finalment, que en la documentació que la UDEF ha entregat quan ha entrat a l'Ajuntament no hi apareixia cap indici que vinculés els escorcolls amb el consell esportiu de l'Hospitalet, però des del consistori suposen que sí que hi ha d'haver alguna relació.

De moment no ha transcendit més informació sobre el cas, tot i que fonts de la Policia Nacional sí que expliquen que es preveuen una desena de detencions. Cal esmentar, en aquesta línia, que es preveu també la detenció d'algun regidor i exregidor. 

No ha transcendit si hi ha cap implicat en el Consell Esportiu de l’Hospitalet.