Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de dos policies d'esquena amb una rodona de bitllets d'euro

La Policia Nacional alerta de l'estafa de la maleta: el missatge que t'ha d'alertar

La policia destapa el modus operandi d'aquests estafadors per enganyar les seves víctimes

Les estafes estan a l'ordre del dia a la nostra societat i és un fet incontestable. Amb tot, hem de ser conscients que els estafadors cada vegada fan servir mètodes més sofisticats per intentar robar-nos la quantitat de diners més gran possible.

La veritat és que dia a dia van sorgint nous fraus, dels quals la policia segueix amb gran atenció per analitzar-los i advertir la població. El seu objectiu és que els ciutadans no caiguin a les xarxes d'aquells delinqüents que ens volen arruïnar la vida.

En les darreres hores, la Policia Nacional ha tornat a posar el focus en una nova estafa a través de les xarxes socials. I tot després de comprovar que s'estan donant diversos casos a Espanya de la mateixa estafa.

La Policia Nacional posa el focus en la perillosa estafa de la maleta

Estem parlant de l'estafa de la maleta. En els darrers temps, ja s'ha detingut un grup criminal que havia estafat ni més ni menys que 6.500 euros amb aquesta manera d'estafar més de 100 persones. El modus operandi és realment senzill i rau a fer-se passar per amics o familiars de les víctimes en qüestió.

A aquestes envien nombrosos missatges fent veure que aquests estafadors tornen d'un viatge fora d'Espanya. I, sobretot, que necessiten imperiosament una quantitat de diners per pagar taxes, enviaments d'equipatges o multes.

El cas és que envien missatges recurrents d'alerta, al·legant que pateixen problemes amb la documentació per tornar a Espanya. Això sí, deixen clar que les maletes ja han viatjat a l'avió que suposadament els portaria de tornada al nostre país.

Imatge de fons d´un lloguer de vacances amb una maleta i una imatge superposada d´una persona amb molts bitllets d´euro a la mà
Et demanaren certa quantitat de diners al·legant unes taxes que cal pagar per recuperar la maleta | Getty Images

Compte si t'envien missatges demanant-te certa quantitat de diners per a unes taxes

Tot i això, li preguen que vagin fins a l'aeroport per recollir-les i els demanen certs diners per pagar unes taxes que són falses. A partir d'aquí, la Policia Nacional explica de manera contundent quin és el modus operandi d'aquests estafadors a través de Twitter.

«Els arrestats contactaven amb les víctimes per missatgeria instantània fent-se passar per familiars o amics que necessitaven ajuda per recuperar una maleta de l'aeroport», ha alertat des de la coneguda xarxa social.

I perquè les víctimes entrin de ple al parany, els estafadors envien fotos d'uns suposats tiquets de les maletes. A través d'aquests afirmen que han de pagar unes taxes per poder lliurar l'equipatge en qüestió.

Llavors, a partir d'aquell moment, aprofitant la debilitat i l'alarma de les víctimes, al·leguen que no tenen diners per pagar i requereixen un Bizum de manera imperiosa. I un cop entres a aquesta petició i l'acceptes, l'estafa ja està executada, ja que és tot una farsa des del principi.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

La Policia ja ha detingut a Madrid dues persones en relació amb aquesta estafa de la maleta

La investigació de la Policia es va iniciar després que diverses persones denunciessin que havien manat certa quantitat de diners, sense saber que els estaven enganyant del tot. I la veritat és que van realitzar diversos ingressos de diners a comptes bancaris, correus electrònics i fins i tot línies telefòniques.

Amb aquesta investigació exhaustiva, finalment, la Policia va aconseguir identificar quatre persones que estaven involucrades en aquesta estafa. Amb tot, ja n'ha detingut dues a la capital d'Espanya.

El consell més gran que ens donen els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat quan rebem un missatge així és de bloquejar el número de telèfon. A més a més, hem d'eliminar el missatge abans que ens acabin embolicant perquè enviem certa quantitat de diners. Així, ja no es podran posar en contacte amb nosaltres i el risc de caure al parany s'haurà evitat.