Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Víctor Terradellas durant la seva detenció l'any 2018

La Policia Nacional va col·locar un localitzador al cotxe d'un afí a Puigdemont

El jutge va autoritzar la instal·lació de la balisa al vehicle de Víctor Terradellas, investigat pel presumpte desviament de fons públics al procés

Víctor Terradellas durant la seva detenció l'any 2018
La Policia Nacional va col·locar un localitzador al cotxe de Víctor Terradellas, exresponsable de CDC | Cedida

La Policia Nacional va instal·lar una balisa de geolocalització al cotxe de Víctor Terradellas, exresponsable de Relacions Internacionals de CDC i afí a Puigdemont. Dins la investigació del presumpte cas de desviament de fons públics al procés, es va col·locar la balisa per fer un seguiment de Terradellas, a qui la policia situa en el centre de la trama de malversació.

Terradellas s'hauria reunit amb l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol

El jutge de Barcelona Joaquín Aguirre, que investiga el desviament de fons públics, va autoritzar la instal·lació de balises a tots els vehicles de Terradellas. Amb aquest seguiment,  la Policia Nacional va descobrir que l’investigat va acudir al despatx de l’expresident Jordi Pujol el 18 d’abril de 2018. Tot i això, els agents no poden demostrar si aquesta visita té relació amb la investigació del presumpte cas de malversació de fons.

Víctor Terradellas sortint del Palau de la Justícia
La mesura es va demanar perquè, segons els agents, l'investigat intentava «evitar la seva localització» | Catalunya Diari

A més, la relació entre Terradellas i Pujol també s’evidencia a través de la correspondència que intercanviaven per comentar l’actualitat catalana. Amb els registres fets a la fundació CatMón, presidida per l'imputat, es va descobrir una carta datada del 2017 en què Pujol assegurava: «Víctor, veig que van produint, jo també vaig fent coses» i que era «en la línia de construir Catalunya».

La mesura es va demanar perquè, segons els agents, l'investigat intentava «evitar la seva localització»

La mesura es va sol·licitar l’abril del 2018 per part de la Policia Nacional, que detallaven que Terradellas utilitzava «grans mesures de seguretat durant els seus desplaçaments amb objecte d’evitar la seva localització i seguiment». El jutge Aguirre va autoritzar la mesura i van instal·lar-se balises de geolocalització en tots els vehicles de l'imputat.

En l’atestat policial, al qual el mitjà ‘El Periódico’ ha tingut accés,  els agents remarquen que «la conducció de Terradellas continua sent bastant temerària» i que prenia mesures per dificultar el seguiment. Tot i això, en la investigació s'assenyala on podria haver dormit l'exresponsable de CDC i les visites que va fer a edificis de Reus i Barcelona.

També et pot interessar...