Més de 500 policies nacionals demanen marxar de Catalunya

Només 26 agents han demanat cobrir alguna de les 276 places que ofereix aquesta comunitat

Més de 500 agents han demanat el trasllat a altres destins
Més de 500 agents han demanat el trasllat a altres destins | Cedida

Fins a 524 agents del Cos Nacional de la Policia destinats a Catalunya han demanat el trasllat a altres destins d'Espanya durant el concurs de mèrits convocat el passat dia 28 de febrer per la Direcció General de la Policia. En aquest, es recull que només 26 agents, que actualment estan destinats a altres províncies, han demanat el trasllat a Catalunya per ocupar algunes de les vacants que ofereix.

Així doncs només 26 agents han demanat cobrir alguna de les 276 places que s'ofereixen a Catalunya, una de les comunitats autònomes amb més places per cobrir, segons avança el mitjà 'El Independiente'. D'aquestes vacants que s'han cobert cinc són a la prefectura superior, se n'oferien 100; quatre són a la comissaria provincial de Tarragona, tres a la comissaria local de Sabadell i als llocs fronters de l'aeroport d'El Prat. Dos més a l'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i Reus i una a Mataró, Cornellà de Llobregat i Figueres.

D'altra banda, els 524 policies nacionals que serveixen, en l'actualitat, a Catalunya i que han demanat el trasllat a una altra comunitat són, la gran majoria, agents de l'escala bàsica (362) tot i que també n'hi ha 104 oficials i 58 subinspectors. D'aquesta manera, els tres destins on quedarien més vacants a causa del canvi de destí dels esmentats anteriorment seria la prefectura superior amb 194, seguida dels llocs fronters de l'aeroport d'El Prat amb 102 i la Junquera amb 37.

La policia Nacional a les portes del Tribunal Suprem
Només 26 agents han sol·licitat alguna de les 276 vacants que hi ha a Catalunya | Cedida

 

Agents de nova fornada i complement de 53 euros

La causa d'aquesta poca demanda i de les ganes de canviar de destí de més de mig miler d'agents es deu al procés independentista. A aquest però, també se li ha de sumar l'elevat cost de vida que hi ha a Catalunya. El número d'agent de la policia espanyola que han demanat el trasllat aquest 2019 dobla el total de 270 registrat l'any passat.

Per evitar que a Catalunya hi hagi una manca d'efectius, des del ministeri d'Interior s'ha previst destinar-hi els agents acabats de llicenciar de l'escola de policia d'Àvila un cop hagin passat el període de pràctiques. A més, els policies destinats a Catalunya reben un complement mensual de 53,13 euros tot i que suposa menys d'un terç dels 184 euros que s'abona als funcionaris destinats a la Comunitat de Madrid.

També et pot interessar


Comentaris

envia el comentari