Prova pilot d'un robot de patrullatge a Sant Cugat del Vallès

L'objectiu és millorar la seguretat dels veïns i prevenir els robatoris

El nou fixatge de l'Ajuntamentde Sant Cugat és el robot Aquiles II
El nou fixatge de l'Ajuntament de Sant Cugat és el robot Aquiles II | CEDIDA

L'Ajuntament de Sant Cugat ha iniciat una prova pilot d'un robot de patrullatge al municipi de Valldoreix, el seu nom és Aquiles II i està destinat a fer tasques de vigilància. El robot forma part d'una iniciativa del consistori per millorar la seguretat i l'objectiu és que ajudi a la Policia Local a realitzar tasques de patrullatge, especialment en barris grans amb poca densitat de població i en zones de difícil accés.  

El robot ha estat desenvolupat per l'empresa Aquiles Robotic Systems, filial de l'empresa Gutmar, per poder realitzar les tasques de vigilància. Està equipat amb tres càmeres de 360º i  visió nocturna, cosa que permet observar qualsevol incidència que es produeixi a la via pública en temps real. Està dotat d'un braç extensible que li permet obrir portes o agafar objectes sospitosos, així com per desactivar explosius. També pot servir com a mediador per comunicar-se en casos de segrest, es pot moure per superfícies complicades i, per exemple, té la capacitat de pujar i baixar escales.

L'objectiu de la seva incorporació a la Policia Local és millorar la seguretat ciutadana
L'objectiu de la seva incorporació a la Policia Local és millorar la seguretat ciutadana | CEDIDA

 

Una iniciativa per millorar la seguretat dels veïns

L'Aquiles II té un pes d'aproximadament 100 quilos i funciona amb bateries elèctriques que li donen una autonomia de 4 hores. Actualment, és dirigit per un operador a través de control remot a una distància màxima d'un kilòmetre, però s'espera que en un futur sigui més autònom gràcies a la incorporació de sensors i de tecnologia GPS.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins el conjunt d'actuacions que l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès està realitzant per millorar i reduir els robatoris, sobretot en llocs de la ciutat on predominen les cases aïllades. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, assegura que gràcies al treball entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, la xifra de robatoris durant el primer trimestre de 2019 s'ha reduït un 50% respecte al mateix període de l'any anterior.

Segons Fortuny des del consistori estan realitzant una triple estratègia per millorar la seguretat dels veïns. En primer lloc, cal destacar la coordinació entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Local, en segon lloc, la col·laboració ciutadana, i finalment, la incorporació de noves tecnologies com l'Aquiles II i càmeres de vigilància. En els pròxims mesos la policia comptarà també amb drons, que podran ajudar a detectar possibles delinqüents a les zones més boscoses.

També et pot interessar


Comentaris

envia el comentari