El Pont de Suert acull el primer punt de recàrrega elèctrica en una carretera catalana

La instal·lació, que compta amb una tecnologia de recàrrega de fins a 50 kW, permet alimentar dos vehicles elèctrics en uns 30 minuts de mitjana

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El Pont de Suert és escenari del primer punt de recàrrega ràpida que entra en servei, de la mà d'Endesa, en una carretera de Catalunya. La infraestructura, que ja està connectada a la xarxa elèctrica i a punt per rebre els primers usuaris, l'ha instal·lat Endesa X, la nova línia de negoci de la Companyia que ofereix serveis de valor afegit i solucions tecnològiques innovadores en el món de l'energia.

I ho ha fet amb la col·laboració de l'Ajuntament d'El Pont de Suert, ja que tant per la Companyia com pel consistori, es tracta d'una zona de comunicació estratègica. Així, la infraestructura s'ha col·locat molt propera a l'encreuament entre l'eix pirinenc (N-260) i l'N-230, que connecta Lleida amb la Vall d'Aran i la frontera amb França.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

A la intersecció de l'N-230 amb el carrer de Suix número 2

El punt de recàrrega es troba, en concret, just a la intersecció de l'N-230 amb el carrer de Suix número 2 –per no interferir al trànsit de vehicles de la carretera– i permet alimentar dos vehicles en uns 30 minuts de mitjana.

De fet, compta amb dos connectors de càrrega ràpida CCS2 Y CHADEMO (50kW) i semiràpida (22kW), fet que permet recarregar la bateria per a 100 quilòmetres d'autonomia en 15-20 minuts i 44 minuts, respectivament. En aquest sentit, es tracta d'un carregador de tecnologia FAST de 72kW en corrent contínua (DC) i de 22 kW simultanis en corrent alterna (AC). A més a més, són universals, ja que serveixen per a qualsevol model de vehicle elèctric.

S'emmarca en el Pla de Desenvolupament d'Infraestructures

Aquest acord s'emmarca en el Pla de Desenvolupament d'Infraestructures d'accés públic de recàrrega per al vehicle elèctric que Endesa va presentar a finals de l'any passat i que té com a objectiu aconseguir 8.500 punts de recàrrega en llocs d'accés públic en cinc anys, el més ambiciós existent a l'Estat, i amb la voluntat d'acompanyar el creixement del mercat del vehicle elèctric, de manera que es dotarà de major cobertura d'infraestructura les zones urbanes i les principals vies estratègiques de comunicació, incloent-hi les illes.

Al llarg d'aquest any, i gràcies a acords privats, ja s'han instal·lat amb Saba i Saba Barcelona Bamsa, operadors de referència en la gestió d'aparcaments, 120 punts de recàrrega que ja estan operatius en una trentena d'aparcaments de Barcelona, Badalona, Figueres, Girona, Mataró, Sabadell, Vic i Vilafranca del Penedès; mentre que amb Petromiralles, l'important distribuïdor de carburants, es van instal·lar 12 punts de recàrrega en estacions de servei distribuïdes per les comarques de l'Alt Empordà, l'Alt Penedès, l'Anoia, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Berguedà i l'Urgell.

 

Nova aplicació per a mòbils

Els usuaris de vehicle elèctric podran realitzar les recàrregues dels seus cotxes d'una manera molt senzilla, gràcies a la nova aplicació per a mòbils que ha desenvolupat Endesa X, Juice Pass (disponible en IOS i Android). 

Es tracta d'una plataforma digital d'Endesa on els usuaris podran localitzar -a través d'aquesta aplicació- l'estació de recàrrega, conèixer el seu estat, i, fins i tot, abonar les recàrregues amb la seva targeta de crèdit. A més a més, els clients podran realitzar aquesta recàrrega amb una electricitat generada per fonts 100% renovables i lliure d'emissions, que comptarà amb certificats de garantia d'origen (GdO).

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari