Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Conjunt de persones fent cua per entrar a una botiga

La popular cadena de botigues que estan desapareixent a tot Espanya: és el final

Dia rere dia, aquest tipus de botigues han perdut la majoria dels clients

Popularment, es comenta: «reinventar-se o morir». És una cita que, en el cas de l'empresari Pedro Buerbaum, li va com l'anell al dit. I és que, malgrat comptar amb un nom que potser no sona a tothom, és l'encarregat d'haver fundat una cadena de comerços molt controvertit.

Tot i que la seva història comença amb una gelateria, la veritat és que destaca per contenir-hi la paraula 'pollería'. Una botiga on, malgrat les pistes que pugui donar el seu nom, ofereix productes molt sorprenents.

El trepidant ascens i la convulsa caiguda dels 'pollofres'

Tant és a quines ciutats et trobis, segurament tu també has estat testimoni d'una de les modes gastronòmiques més sorprenents del país. Parlem dels gofres amb forma de penis, coneguts entre els consumidors com a 'pollofres'.

I és que, encara que ni els penis ni els gofres siguin una cosa nova, el cert és que sí que ho va ser presentar els dos conceptes de la mà, fet que s'atribueix a Pedro Bauerbaum, l'encarregat d'obrir la primera botiga d'aquest estil a Espanya.

Coneguda com 'La Pollería', la botiga del jove empresari oferia un producte nou que molts altres establiments van voler oferir al públic. D'aquesta manera, una gran quantitat de comerços d'aquesta mena van inundar totes les ciutats.

Tot i això, i com assenyala el mitjà El País, el descens d'aquest tipus de botigues no va trigar a arribar. Com ells confirmaven, «els últims mesos han tancat botigues de gofres eròtics a Vigo, Algesires, Toledo, Lleó, La Corunya, Múrcia, Sant Sebastià, Pamplona, Girona, Las Palmas de Gran Canària, Vitòria, Santiago de Compostel·la, Saragossa, Valladolid, Madrid o Sevilla».

Els 'pollofres' són una moda passatgera entre els espanyols?

Com hem assenyalat, els gofres en forma de penis no són l'única cosa que comparteixen la majoria d'aquestes botigues. I és que, una gran quantitat d'aquestes ha hagut de fer el tancament definitiu per falta de clientela.

La raó principal que hauria motivat l'èxode dels clients seria la percepció d'aquests dolços com una moda passatgera. En tractar-se d'un producte nou i original, molts eren els que ho provarien, però no tants els que tornaven a consumir els seus productes.

En aquest sentit, «aquest és un producte que enganxa un 'boom' fort i després se'n cansen molt ràpid», declarava Manuel Rodríguez —expropietari d'una botiga de 'pollofres'— per a El País. També assenyalava que, aproximadament, un 90% d'aquests establiments ha tancat a Espanya.