L'Ajuntament construirà un refugi per als porcs vietnamites de Sant Pere i Sant Pau

Comptarà amb espai per beure i menjar i zones d'ombra | Es tracta d'una iniciativa pionera a Europa que es completarà amb la castració i control de la població

 

La població de porcs vietnamites de Tarragona, que viu a Sant Pere i Sant Pau, podrà viure en un refugi. L'Ajuntament ha decidit construir un tancat provisional per millorar les seves condicions de vida i la seguretat dels animals i del conjunt de la ciutadania. El segon punt serà el de la castració i la realització d'analítiques de control. Es tracta d'un projecte pioner a Europa que s'ha realitzat amb l'estreta col·laboració de l'organització Nova Eucària, que ha assessorat l'Ajuntament. 

La vintena de porcs vietnamites de Sant Pere i Sant Pau viurà en un refugi

La vintena d'exemplars de porcs vietnamites ubicats al parc de la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau podran viure en un tancat provisional. Així ho va decidir l'Ajuntament el passat dijous, a través del departament de Salut Pública. Durant aquest cap de setmana, membres de l'organització Nova Eucària —que assessora el consistori— van visitar l'espai on es troben els porcs per decidir quin és el millor punt per alçar el refugi

El projecte ha de contemplar la construcció d'aquest tancat i la instal·lació d'abeuradors i tolbes per subministrar l'aliment. A més, també ha de disposar d'espais d'ombra per als animals. En aquests moments s'estan cercant pressupostos per escollir la millor opció i executar-la tan aviat com sigui possible. L'objectiu és millorar les condicions de vida i la seguretat dels animals i del conjunt de la ciutadania. Es tracta d'una iniciativa pionera a Europa, atès que l'arribada dels porcs a la ciutat es va produir fa alguns anys. 

La castració, segon punt del projecte

El segon punt del projecte buscarà el control de la reproducció dels exemplars. Per aquest motiu, es farà una jornada de castració i les analítiques de control, així com la vacunació i el xipatge dels animals. D'aquesta manera, els porcs no s'estendran fins altres punts del municipi i la seva població no creixerà exponencialment. 

També et pot interessar: