Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Centre de control d'emergències al Port de Tarragona

El Port, Bombers i els bombers del Parc Químic realitzen el primer exercici pràctic en línia per a emergències

El simulacre es va fer ahir dimarts, 16 de març | El grup d'intervenció va qualificar la maniobra de «positiva i necessària»

El Port de Tarragona, Bombers de la Generalitat i els bombers del Parc Químic de Seguretat han fet el primer exercici pràctic en línia per donar resposta a una emergència, segons ha explicat l’Autoritat Portuària. Aquesta pràctica s’adapta a la situació de pandèmia, substitueix els exercicis periòdics que es fan al Port i ha permès posar en funcionament l’estructura de comandament i la presa de decisions en aquesta mena de situacions.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

L’emergència simulada, duta a la pràctica ahir dimarts, 16 de març, va consistir en un accident de trànsit de dues cisternes amb mercaderies perilloses, àcid sulfúric i gasolina al moll d’Hidrocarburs, i va posar en marxa els protocols de les fitxes de primera intervenció per risc químic i biològic. El grup d’intervenció va qualificar l’exercici de «molt positiu i necessari», tot i ser el primer que es realitza en línia.

El Port de Tarragona ja ha anunciat que durant el 2021 donarà continuïtat a aquest tipus de pràctiques mentre la pandèmia no permeti el normal desenvolupament d’exercicis i simulacres presencials.