PortAventura i Caribe Aquatic Park, premiats amb el Travellers' Choice 2018

Aquests premis es basen en milions d'opinions de viatgers de tot el món

El parc d'atraccions PortAventura ha estat guardonat pels premis Travellers' Choice 2018 en la categoria de Parcs d'Atraccions i Aquàtics, que atorga la pàgina web d'opinió turística TripAdvisor des de l'any 2002. Aquests guardons són els únics del sector turístic que es basen en milions d'opinions i comentaris de viatgers d'arreu del món, i reflecteixen de forma fidel i contrastada les millors opcions en el referent al servei, la qualitat i la satisfacció dels clients, des dels hotels i allotjaments fins a les destinacions i atraccions.

Tres parcs catalans premiats

A Catalunya han estat tres els premiats: PortAventura, PortAventura Caribe Aquatic Park i el Tibidabo.  PortAventura, segon a Espanya, ha aconseguit entrar en la llista dels millors del món, aconseguint la sisena posició en la llista europea i la divuitena en la mundial, mentre que el Tibidabo ha arribat a la desena a Europa. A nivell espanyol, la Comunitat Valenciana comparteix el mateix nombre de parcs temàtics galardonats, amb Aqualandia, Aquarama i AquaPark Ciudad Quesada.

Si més no, per cinquè any consecutiu, el Siam Park de Tenerife ha estat escollit com el millor parc aquàtic del món, gràcies a la seva arquitectura tailandesa, els seus rius i els tobogans, que el fan ser de nou el preferit dels usuaris. A més, a les Illes Balears han estat premiats un parell de parcs: Splash i Katmandu Park. I per últim, destaca Màlaga, premiada al Sould Park, el quart millor parc d'Espanya.

Els millors parcs del món

Després de Siam Park, com a parcs aquàtics, no ha estat fins a la sisena posició que n'hi ha hagut un altre d'europeu.  El Waterbom Bali, indonesi, ha estat el segon; tercer i quart han estat dos parcs del Brasil, el Beach Park i el Thermas dos Laranjais, i el cinquè ha estat el Disney's Typhoon Lagoon Water Park d'Orlando, a Florida. En l'àmbit de parcs d'atraccions,  l'Universal Islands of Adventure d'Orlando ha estat considerat el millor, per davant del Magic Kingdom també d'Orlando i Le Puy du Fou de França, el millor d'Europa. El quart, cinquè i sisè lloc han estat també estatunidencs, un a Los Àngeles i els altres dos a Orlando.

PortAventura, el millor parc d'atraccions del món segons National Geographic

A diferència del que anuncia TripAdvisor, el passat 11 de juliol d'aquest mateix any, arribaven bones notícies per a PortAventura, i és que la prestigiosa revista National Geographic considerava el parc d'atraccions com el millor del món. La publicació, que va col·locar Ferrari Land com el cinquè al rànquing, destacava de PortAventura les atraccions com Shambala, Dragon Khan o Furius Baco com a diferencials, definint la més nova com «espectacular» i Dragon Khan com «la muntanya més icònica del parc».