Port de La Ràpita

El Port de Sant Carles de la Ràpita un motor econòmic i referent dins del sistema portuari català

L'organització de ports públics de la Generalitat de Catalunya ha creat un vídeo que mostra l'activitat que genera el port rapitenc

  

Ports de la Generalitat ha creat un vídeo per tal de mostrar l'activitat que genera el Port de la Ràpita i descobrir el port rapitenc com a motor econòmic i generador de riquesa a les Terres de l'Ebre. En el vídeo es pot veure com diferents personalitats de rellevància que estan vinculats amb el port rapitenc, ofereixen una visió general de totes les tasques que componen el Port de Sant Carles de la Ràpita. El port pesquer per excel·lència de Catalunya i que és un dels principals actius econòmics.

Entre ells podem veure els parlaments de Joan Pere Gómez Comes, Director General de Port de la Generalitat, Josep Caparrós, Alcalde de la Ràpita, Eusebio Rosales, Patró Major de la confraria de pescadors, Victor brunet, president del Club Nàutic, entre altres persones i agents que conformen la xarxa del port.

El port pesquer per excel·lència de Catalunya

El Port de Sant Carles de la Ràpita és un motor econòmic i de creació de llocs de treballs i generador de riquesa a les Terres de l'Ebre. En el Port de la Ràpita hi conviuen diferents activitats com és l'activitat pesquera, la nàutica esportiva, la nàutica popular, la industrial i la de creuers. Avui dia, el port per excel·lència pesquer de Catalunya és el port de la Ràpita, tal com demostren els catorze milions d'euros de peix en llotja que s'hi comercialitza. A més de tenir la flota més nombrosa de tot Catalunya.

La zona nàutica esportiva és el port amb més amarraments a la demarcació de Tarragona, al voltant dels dos mil. També s'han de contemplar les rutes de xàrters consolidats que van des de Barcelona a Ses Illes i tenen com a port base la Ràpita, passant pels diferents ports ebrencs.

«El seu moll comercial i de creuers, la zona nàutica popular o la seva zona industrial on conviuen les drassanes, els varadors, els diferents remolcadors, juntament amb una escola de busseig, tots aquests trets fan que el port de la Ràpita sigui un clar exemple de motor econòmic de les terres de l'Ebre i del Govern de Catalunya se seguirà invertint en el port rapitenc perquè continuï sent un clar referent dins del sistema portuari català». Afirma Joan Pere Gómez Comes, Director General de Ports de la Generalitat.