URGENT

🚔 Fortes càrregues dels Mossos en una manifestació que ha acabat en aldarulls a Terrassa

Portugal anuncia el tancament de totes les escoles per l'augment de casos positius

Tanmateix, la celebració de les eleccions presidencials no s'ha ajornat

Pla general d'alumnes d'una escola fent cua per prendre'ls la temperatura.
Alumnes d'una escola fent cua per prendre'ls la temperatura. | ACN

Els col·legis de Portugal tancaran a partir de demà, divendres, 22 de gener, i durant almenys 15 dies enmig d'un augment descontrolat dels contagis per covid, amb un nou rècord de morts pel virus, 221 en les últimes 24 hores.

Segons l'últim balanç de la Direcció General de Salut, Portugal, amb deu milions d'habitants, porta ja quatre dies consecutius amb rècords en defuncions (167 el dilluns, 218 el dimarts, 219 el dimecres i els 221 d'avui) i es tornen a disparar els contagis, que són una mica inferiors al pic de 14.647 d'ahir.

Les eleccions, encara sobre la taula

El confinament decretat enmig d'una pandèmia disparada ha frenat l'activitat a Portugal, però no les seves eleccions presidencials, mentre els portuguesos es qüestionen si és el millor moment per a anar a les urnes i fer actes de campanya.

A tres dies dels comicis, l'ajornament ja no és una opció, encara que en el seu moment van ser diverses veus, inclòs el líder de l'oposició conservadora, Rui Rio, els qui van obrir la porta a aquesta possibilitat que obligaria a una revisió constitucional.

La vacuna d'Oxford estarà aviat a Espanya

Paral·lelament, el secretari general de Salut Digital, Informació i Innovació, Alfredo González, ha informat que en 15 dies podrien estar disponibles a Espanya les primeres dosis de la vacuna desenvolupada per la Universitat d'Oxford (el Regne Unit) i la companyia AstraZeneca.

En roda de premsa, González ha informat que està previst que la setmana que ve l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) d'opinió sobre aquesta vacuna i, si finalment l'autoritza, podria estar disponible a Espanya en uns 15 dies.

«Creiem que amb la disponibilitat de les vacunes el ritme de vacunació s'accelerarà», ha dit, per a recordar que ja estan disponibles a Espanya les vacunes desenvolupades per Pfizer i BioNTech, així com la de Moderna.


Comentaris

envia el comentari