Passadís d'una escola buit amb motxilles als penjadors

Un positiu per coronavirus obliga a aïllar una desena de docents d'una escola de Lleida

Bargalló ha assegurat que dilluns es faran les proves PCR per determinar si han de fer quarantena

Una desena de docents d'una escola de Lleida estan aïllats perquè un d'ells ha donat positiu en coronavirus. Segons ha avançat el diari 'El Segre' i ha confirmat en declaracions a RAC1 aquest dissabte el conseller d'Educació, Josep Bargalló, dilluns faran les proves PCR als professors implicats per determinar si han de fer quarantena o no.

Bargalló ha detallat que els docents «havien tingut un contacte estret amb aquest que ha donat positiu en un cribratge extern a l'escola», concretament en un barri de la ciutat. A més, ha assegurat que «ens hem d'acostumar» a aquests casos perquè també passaran en «els llocs de treball i en els blocs de pisos».

El conseller s'ha mostrat optimista respecte als resultats de les proves PCR que es faran els docents de Lleida aquest dilluns i espera que no calgui substituir-los.

En relació amb aquests positius, el conseller Bargalló ha detallat que el cas dels docents contagiats de Sant Vicenç dels Horts no es tornarà a repetir perquè es va produir durant un claustre de professors que «no tenia suficient amplitud» i a partir d'ara aquestes reunions s'hauran de fer «telemàticament» o en «espais molt amplis».

L'escola posposa l'inici del curs per una quarantena

Els Serveis Territorials del Baix Llobregat de la Conselleria d'Educació han acceptat la petició d'una escola de Sant Vicenç dels Horts de posposar l'inici del curs acadèmic fins al 17 de setembre perquè els integrants de la direcció i diversos docents estan en confinament, segons han informat fonts del departament.

L'origen és el positiu d'una treballadora de l'escola Joan Juncadella, que aquesta setmana es va incorporar al centre sense símptomes, i que havia participat en un dels cribratges massius organitzats al seu municipi i no li van confirmar el resultat fins dijous, ha informat aquest divendres Ser Catalunya.

La direcció del centre havia demanat al departament un retard en l'inici de les classes, previst el 14, a causa de la quarantena de l'equip directiu i diversos docents, la proposta dels quals els Serveis Territorials han acceptat. Ara bé, aquest mateix divendres, Pedro Sánchez ha demanat a les CCAA que no adoptin decisions com un tancament generalitzat d’escoles al marge del criteri de Sanitat.