Diversos positius en una empresa de Sabadell obliguen a parar l'activitat

Així ho ha notificat CC.OO. avui dimecres en un comunicat, assenyalant que s'han notificat 53 contagis

Dos sanitaris preparant proves PCR per al cribratge al Centre Cívic de l'Ereta de Lleida
L'empresa Maper Carns de Sabadell ha hagut de tancar per un brot de coronavirus a la seva plantilla | Cedida


L'empresa Maper Carns, que opera a l'escorxador de Sabadell (Barcelona), ha notificat diversos positius per coronavirus que han obligat a detenir l'activitat des d'aquest dimarts, 29 de setembre.

Així ho ha notificat CC.OO. avui dimecres en un comunicat, que ha assenyalat que s'han detectat 53 positius, mentre que la companyia ha traslladat que els casos positius són 39 entre les 65 proves PCR realitzades el mateix dimarts, precisant que la majoria eren asimptomàtics.

La signatura càrnica ha explicat que tots els treballadors, «tant positius com negatius, es van confinar en els seus domicilis» i que s'han traslladat les dades a les autoritats sanitàries perquè facin el corresponent seguiment. A més, l'empresa ha assegurat que s'estan duent a terme més test, però que encara no s'han conegut els resultats d'aquests.

El sindicat ha carregat contra la companyia per «no haver dut a terme cap protocol preventiu, ni aplicar mesures de seguretat necessàries», i ha criticat que no s'ha actuat en zones com els espais comuns, el menjador i els vestuaris per a mantenir la distància social i que això ha derivat en els contagis.

CC.OO. ha subratllat que emprendrà «les accions sindicals i legals oportunes per a evitar que la situació es torni a repetir i forçar» al compliment de les mesures de seguretat i salut que contempla la llei. Maper Carns ha indicat que disposa d'«un protocol específic» contra la Covid-19 des d'abril i que diàriament reparteix entre el personal guants i màscares.

Cap de setmana de PCR en una empresa ebrenca 

El passat cap de setmana, el Departament de Salut va fer un cribratge amb PCR als treballadors de l'empresa avícola Padesa de Roquetes arran d'un rebrot que afecta ja 121 empleats i dotze familiars. Les proves van tenir lloc al Centre d'Atenció Primària (CAP) de Roquetes, per on van passar uns 300 empleats dissabte i 200 més diumenge. Així, es van testar unes 500 persones dels 700 que formen la plantilla. «Aquest brot és sense dubte el més important en l'àmbit d'aquest territori, té un impacte sobretot a les comarques del Baix Ebre i Montsià», va afirmar la gerent de la Regió Sanitària Terres de l'Ebre, Mar Lleixà.


Comentaris

envia el comentari