Possible primer contagi vertical de covid-19, d'embarassada a nadó

El cas en qüestió s'ha donat a Madrid

Begoña Villacís, visita l'Institut d'Investigació de l'Hospital Universitari La Pau de Madrid el 22 de maig de 2020
Mare i fill van tenir símptomes lleus de la malaltia. | Catalunya Diari

L'Hospital de La Paz de Madrid estudia un possible cas de transmissió 'vertical' de coronavirus de mare a fill en un part que va tenir lloc fa un mes, en ple pic de la pandèmia. Segons han explicat fonts del centre per recalcar que es tracta d'un cas «aïllat» que s'està estudiant per la seqüència del contagi i que no està confirmat que s'hagi produït durant la gestació de l'embaràs.

«És una possibilitat que s'estudia com tot allò que està relacionat amb el coronavirus», han afegit des del centre hospitalari, per incidir en què la resta de nadons que van presentar positiu per coronavirus el van contraure per via «mediambiental».

Què és la transmissió vertical?

La transmissió vertical al·ludeix al cas d'una infecció o una altra malaltia de la mare a fill que pot ser abans del naixement, el que s'anomena congènita, durant el part, que es defineix com perinatal, o després del part. Fins a la data, el coronavirus té símptomes severs sobretot en la població adulta, encara que en el cas de Madrid s'han registrat sis morts de menors de 0 a 9 anys amb coronavirus.

En aquest cas, les esmentades fonts recalquen que tant mare com fill van tenir símptomes lleus de la malaltia. Segons els estudis de la malaltia, els menors presenten una simptomatologia lleu que es pot confondre amb altres patologies, de manera que es van considerar vectors de transmissió.


Comentaris

envia el comentari