YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Possibles 2 casos d'efectes adversos a la vacuna d'AstraZeneca a Espanya

Castella i Lleó ha comunicat que estudia pacients diagnosticats amb ictus i encefalitis immunològica no infecciosa a Valladolid

Una persona preparant una de les dosis de la vacuna d'AstraZeneca amb un vial a les mans
Castella i Lleó hauria informat dels primers efectes adversos a la vacuna d'AstraZeneca a Espanya | Cedida

La comunitat de Castella i Lleó ha notificat a l'Agència Espanyola del Medicament i els Productes Farmacèutics (AEMPS) els possibles primers efectes adversos a la vacuna d'AstraZeneca a Espanya. Es tracta de dos casos detectats a la ciutat de Valladolid, que han rebut una dosi del lot que l'Agència Europea del Medicament (EMA) està estudiant, després que països com Dinamarca o Àustria hagin informat d'efectes adversos seriosos, com reaccions trombòtiques. 

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Segons ha avançat 'Nius' aquest divendres a última hora, es tracta de dos pacients que es troben en aquests moments a l'Hospital Clínico Universitario de Valladolid. Un d'ells està diagnosticat amb encefalitis immunològica no infecciosa, i es troba ingressat a planta, estable i evolucionant de forma favorable. El segon hauria patit un ictus, del qual ha estat atès ràpidament i ja ha rebut l'alta mèdica, segons han detallat fonts de la Conselleria de Sanitat de la Junta. 

L’hospital ha complet el protocol habitual establert per aquesta mena de patologies, tal com confirma la Conselleria de Sanitat de Castella i Lleó en un comunicat. Així, s’ha procedit a realitzar les proves pertinents per destacar altres etiologies d’encefalitis i esbrinar si la vacuna ha estat directament relacionada amb aquestes patologies.

En aquests moments no es pot confirmar que la dosi d’AstraZeneca hagi estat la causant d’aquestes noves patologies i malalties, i els resultats de les proves poden tardar fins a una setmana a causa de la seva complexitat.

AstraZeneca anuncia que només podrà entregar un terç de les vacunes acordades

Per la seva banda, i en mig del debat sobre els efectes secundaris de la vacuna, la companyia farmacèutica AstraZeneca ha reconegut aquest divendres que només podrà lliurar als països de la Unió Europea 100 milions de dosis de la seva vacuna contra la COVID-19 durant el primer semestre de l'any, un terç de totes les que havia acordat amb la Comissió Europea, a causa de les restriccions a l'exportació que tenen tercers països.

«AstraZeneca lamenta anunciar una disminució de la distribució planejada de vacunes contra la COVID-19 a la Unió Europea malgrat haver treballat sense descans per a accelerar el subministrament», ha apuntat el laboratori en un comunicat.

En concret, la companyia ha assegurat que només serà capaç de repartir als Estats membres 30 milions de dosis abans que acabi març i uns 70 milions de dosis durant el segon trimestre. En total, 100 milions de dosis que representen un terç de les 300 milions d'unitats que la UE havia adquirit a AstraZeneca.


Comentaris

envia el comentari