Fotografía de grup amb Adela Ruiz destacada

El PP es trenca: Mor la tinent d'alcalde Adela Ruiz en contagiar-se de la Covid

El virus la va afectar tant que va arribar a estar ingressada a l'UCI durant diverses setmanes

Fa tan sols uns dies moria Marta Mayordomo, tinent alcalde del PSOE al Prat de Llobregat (Barcelona). Ara un altre partit polític, el PP, està de dol per la defunció d'Adela Ruiz Martín, segona tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Cómpeta (Màlaga).

Amb seixanta anys, va contagiar-se de la Covid-19 i el virus la va afectar tant que va arribar a estar ingressada a l'UCI durant diverses setmanes. L'alcalde del municipi, Obdulio Pérez Fernández, i la regidora van donar positiu en Covid-19, de manera que es van veure obligats a tancar el consistori durant uns dies.

«Desgraciadament, el matí d'aquest 8 de desembre ha tingut lloc la mort d'Adela Ruiz Martín, succés que entristeix a tots els ciutadans i que commou especialment als 'competeños i competeñas'», ha explicat el regidor municipal en un comunicat difós a través de la pàgina de Facebook de la localitat.

«La figura d'Adela transcendeix de l'Ajuntament, projectant la seva activitat en totes les activitats del municipi. Hi ha absències que són difícils d'omplir, persones que marquen i deixen empremta, que amb la seva presència il·luminen. «Adela estarà en els cors de totes les persones que han tingut l'honor i la sort de conèixer-la, ja que amb l'amor i l'ajuda i l'alegria que ens ha donat i transmès, serà sempre recordada», han escrit.

Tres dies de dol

L'Ajuntament de Cómpeta ha declarat tres dies de dol, que finalitzaran demà dia 11 de desembre a les 17 hores, per mostrar el seu afecte, respecte i homenatge a Adela: «En aquests tres dies, les banderes onejaran a mig pal i amb un crespó negre com a senyal de dol».

També s'han suspès tots els actes públics oficials i es mostrarà el condol i l'afecte de la vila als seus familiars de manera íntima. El passat 9 de març, Adela Ruiz va participar en la moció de censura del PP i Por mi Pueblo per treure-li l'alcaldia al PSOE, que havien aconseguit recuperar-la l'any 2019.

Gran commoció a les xarxes socials

Les xarxes socials també s'han omplert de mostres de condol per la mort de la segona tinent. «El nostre condol més sincer a la família i amics d'Adela Ruiz, als seus companys de corporació a Cómpeta i al PP de Màlaga. Des de Ciutadans Màlaga lamentem profundament la mort d'aquesta servidora pública. Descansi en pau», ha escrit Guillermo Díaz, diputat de Ciutadans, al seu compte de Twitter.

«Em sumo al dolor dels veïns de Cómpeta per la mort de la tinent d'alcalde del municipi, Adela Ruiz. Una dona que deixa empremta perquè ha estat molt present en la vida del seu poble. Descansi en pau», ha mostrat el seu condol Joan Carles Lombardía, portaveu de la Diputació de Màlaga.

«Lamentem enormement la mort d'Adela Ruiz, segona tinent d'alcalde de Cómpeta. El nostre condol més sincer als seus familiars, amics i companys de corporació. DEP», han lamentat també des de l'Agrupació Municipal del PSOE de Rincón de la Victoria (Màlaga).

Entre el 6 de maig de 2016 i el 15 de juny de 2019, Adela Ruiz va ostentar el càrrec de primera tinent d'alcalde, encarregant-se d'Hisenda, Turisme, Cultura i Sanitat. Des del 15 de juny de 2019 va ocupar el lloc de segona tinent de l'Ajuntament de Cómpeta, on s'encarregava de la Cultura, l'Educació, la Sanitat, els Afers Socials i la Igualtat.

«Ha mort donya Adela Ruiz Martín. Tinent d'alcalde i membre del nostre Consell Escolar. El nostre condol més sincer a la seva família i a l'Ajuntament de Cómpeta. Serà recordada com una gran persona, molt implicada en l'educació i que va col·laborar i va ajudar molt al nostre centre», han assenyalat des de l'institut d'educació secundària El Almijar.