Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ho oponopono: palabras mágicas que equilibrarán tu vida

Troba l'equilibri amb l'Ho oponopono

Una eina molt potent per transformar la teva vida

Ho oponopono: palabras mágicas que equilibrarán tu vida
Tot sobre l'Ho oponopono i les paraules màgiques que et transformaran l'existència | HOROSCOPOMAGICO.COM

 

Cada cop és més freqüent que gent famosa declari que segueix corrents espirituals que venen de l'altra punta del planeta. Una de les darreres que està causant sensació és l'Ho oponopono. Aquesta tècnica, originària de Hawaii, busca reconnectar amb el món per mitjà de paraules màgiques. Diversos famosos com la intèrpret i 'influencer' Paula Echeverría, l'intèrpret Dani Rovira o la cantant Raquel del Rosario ja n'han descobert tots els secrets i la força.

Tot seguit, t'explicarem què és exactament l'Ho oponopono i com el pots posar en pràctica, quin vincle guarda amb la tècnica de la meditació i quines frases inspiradores i paraules activadores fa servir.

En què consisteix l'Ho oponopono i com el pots posar en pràctica?

En cas que sovint diguis que t'has esforçat al màxim però que res no t'ha sortit bé, potser pots provar l'Ho oponopono, una interessant eina que, si la saps fer anar, et pot ajudar a transformar la teva existència. Es tracta d'un sistema hawaià antic de guarició, que serveix per perdonar, solucionar problemes i dur a terme una transformació vital. Traduït, Ho oponopono voldria dir «Permetem que les coses funcionin més bé o que corregeixin un error comès».

Tal com hem esmentat, aquesta pràctica es deriva d'una antiga tradició hawaiana que anava passant oralment d'una generació a l'altra, un art de viure  practicat amb la finalitat de restituir la pau per si mateixa a banda de restituir-la dins d'una comunitat o família, perquè ajuda a potenciar el perdó mutu, la meditació i també l'equilibri.

De manera tradicional, aquesta pràctica es basava en el fet de reunir-se sota el guiatge d'una persona a la qual s'explicava el problema: podia ser un sacerdot, un guia o algú altre triat pel grup. Durant les reunions, es combinaven les discussions amb alguns períodes de silenci i d'oració i, finalment, tothom duia a terme l'acceptació de la seva responsabilitat, cosa que conduïa cap al penediment i el perdó. D'alguna manera, era una classe de meditació grupal. 

Des de 1976, Morrnah Nalamaku Simeona va dur a terme l'adaptació de l'Ho oponopono a la modernitat i va expandir-lo també cap a Occident. La dona va permetre que aquesta tècnica no necessàriament s'hagués de practicar en companyia de les persones protagonistes dels problemes, i també va determinar uns principis fonamentals:

1. La realitat física constitueix una creació per part dels pensaments que tenim.

2. Els pensaments harmoniosos i correctes atrauran una pau i una realitat harmonioses i justes

3. Acceptem el 100% de la responsabilitat  per tot allò que percebem a l'exterior nostre. 

Una de les frases més rellevants i populars de la mare de l'Ho oponopono actual és «La pau s'inicia amb mi»,  i instava a la gent al descobriment de la Divinitat que du dins seu, una cosa que té moltes semblances amb la meditació, tot i que en aquest cas fa referència a l'àmbit individual.

Cal que remarquem que l'Ho oponopono és una pràctica que no està pensada per satisfer desitjos ni necessitats, així com tampoc els somnis, perquè són elements procedents de l'ego. En aquesta pràctica no hi ha expectatives, no cerquem ni anhelem res: únicament permetem que l'ànima actuï i ens sentim en pau tant amb la nostra creació com amb nosaltres mateixos. 

Ho oponopono: palabras mágicas que equilibrarán tu vida
En aquesta pràctica permetem que l'ànima actuï | HOROSCOPOMAGICO.COM
 

Les paraules màgiques de la pràctica de l'Ho oponopono

Per tal de posar en pràctica l'Ho oponopono, cal que recorrem a l'ús de quatre frases plenes de potència, unes paraules activadores que ens serviran per tal d'enviar una invitació a l'univers amb l'objectiu que entri dins de la nostra vida i que contribueixi a fer que transformem els nostres problemes en autèntiques oportunitats. 

Aquí pots veure les frases fonamentals de l'Ho oponopono:

1.  Ho sento.  A través seu, procedim al reconeixement d'allò que ens passa, ho examinem i ho acceptem.

2. Perdó. Ens demanem perdó a nosaltres mateixos, a les altres persones, a l'univers en general o a qualsevol persona o situació que hagi fet que visquem un conflicte. El perdó ens aporta alliberament tant per a la persona que l'ofereix com per a la que el rep. Igualment, ens mostra que perdonem, no que acusem, i assolim la nostra pròpia responsabilitat dins de les coses que passen.

3. Gràcies. Li conferim sentit a allò que vivim, perquè la gratitud ens permet començar una transformació positiva. Ens ajuda a trobar oportunitats en els instants de crisi. 

4.  T'estimo. En comptes de quedar-nos dins de la negativitat retornem a l'amor, que ens ajuda a rebre qualsevol instant de transformació amb una predisposició positiva dins de la nostra vida.

Els mantres de l'Ho oponopono de vegades són ben difícils de formular, perquè impliquen un compromís de la persona, tot i que com a eina poden ajudar-nos a acabar amb records que guardem al subconscient. Fan que aconseguim alliberar-nos de les antigues creences, d'expectatives i judicis, i que ens obrim a l'univers.

Aquests mots màgics de l'Ho oponopono ens ajuden a recordar que, dins d'una emoció o un conflicte intens, som persones responsables i autònomes. El fet de recitar el mantra ens ajuda a deixar-nos anar, posar distància amb allò que ens passa i moderar les expectatives que tenim. No hi ha cap cas en què l'Ho oponopono ni les seves paraules màgiques estimulin la victimització o la inacció. En canvi, ens transporta cap a una escolta més bona, quelcom complicat quan ens trobem de cara amb una pertorbació. 

Ho oponopono: palabras mágicas que equilibrarán tu vida
Les paraules màgiques més útils per equilibrar la teva vida | HOROSCOPOMAGICO.COM
 

Notes clau sobre la pràctica de l'Ho oponopono

Utilitza les paraules màgiques o paraules activadores per tal de fer una neteja dels teus dubtes i errors.

Mira de trobar la pau mental, evita pensar en tot allò que podries haver fet o en les solucions que et calen. 

Les respostes et poden arribar a través de la serenitat. L'Ho oponopono, amb l'ajuda de les seves paraules màgiques, du a terme una neteja que acaba amb tots aquells records que fan que no et sentis bé, i t'ajuda a la seva acceptació, a perdonar-te i a tirar cap endavant.

Com més gran sigui el teu agraïment, més t'atraurà cap allà on tens ganes d'anar. Mira d'apreciar els judicis, la vida únicament desafia les persones dignes d'enfrontar-se a un desafiament, i únicament les que l'accepten rebran una recompensa.

L'Ho oponopono, amb els seus principis, ens explica que tothom és responsable de la seva pròpia vida, de les seves accions i de la pau interior. Creem les coses que ens passen, i el fet de jutjar les víctimes o de voler transformar els altres és inútil.

Els avantatges de l'Ho oponopono per a la salut són molts, perquè contribueix a fer que alleugem les tensions i fa disminuir l'estrès, tal com passa amb la meditació, a banda d'ensenyar-nos a gestionar els conflictes de manera més adequada, fer-nos desprendre'ns de les idees més negatives i dur a terme la pràctica de l'atenció plena mentre vivim una vida harmoniosa.

També et pot interessar...

  • Les 14 paraules tòxiques que contaminen el teu dia a dia
  • La meditació guiada t'ajuda a dormir millor
  • El tapping temporal, una tècnica per lluitar contra l'ansietat