Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Obres de recuperació de l'entorn del castell de Prades

Prades comença les obres de recuperació de l'entorn del castell

S'hi ubicarà el centre d'interpretació de la Reina Margarida

Prades  ha començat les obres de recuperació de l'entorn del castell medieval que està situat en el punt més elevat de la vila. Les restes, catalogades com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) i Bé d'Interès Cultural (BIC), juntament amb les muralles  i el nucli antic, van patir un abandonament i destrucció durant l'època moderna.

L'Ajuntament de Prades, finalment, va adquirir la parcel·la que conté l'absis de la capella de Sant Miquel del castell i el seu espai annex. Ara, s'han iniciat les obres de restauració per unir aquests dos espais i ampliar el pati d'accés. El projecte engegat és la base per a la creació d'un Centre d'Interpretació  dedicat a la figura de la reina Margarida de Prades.

El pressupost per a les obres de restauració, sense incloure el projecte de museïtzació, ascendeixen a 108.946,66 euros. Les tasques, de recuperació i museïtzació, es podran fer gràcies al suport en forma d'ajudes del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya; el Pla d'Actuació Municipal de la Diputació; una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat; i de l'1,5% cultural del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

La figura de la reina Margarida de Prades

Margarida de Prades (c. 1388-1430) va ser reina de jove, arran del seu matrimoni amb Martí l'Humà, amb l'objectiu de tenir un hereu legítim al tron de la Corona catalanoaragonesa. Mesos després, el rei va morir sense haver fet l'anhelada successió, fet que va suposar l'extinció del casal de Barcelona.

Per tal de conèixer millor el personatge com la conjuntura cabdal, l'Ajuntament de Prades va organitzar dos cicles de conferències encarregades a reconeguts experts, les quals veuran la llum en forma de llibre  properament. Aquesta publicació, carregada de dades inèdites i molt rellevants, serà el principal fonament per a dotar de continguts el Centre d’Interpretació que es preveu construir, el qual s’espera que pugui esdevenir un punt de referència per a la difusió del coneixement d’una figura fascinant i fonamental del nostre passat.