Imatge de Margarita del Val donant una conferència

Margarita del Val marca un abans i un després de la pandèmia a Espanya a l'abril

Margarita del Val anuncia la notícia que esperen els espanyols des de fa temps

Per a Margarita del Val, les vacunes són la millor solució actual per lluitar contra el coronavirus, especialment si parlem de la prevenció de casos greus i ingressos hospitalaris. Segons les darreres dades de Sanitat, s'han inoculat més de 91 milions de dosis de la vacuna contra el coronavirus a Espanya.

El Ministeri de Sanitat va fer públic que el risc de defunció en persones de 60 a 79 anys no vacunades és 30,5 vegades més gran que les que estan vacunades.

Al nostre país, avui dia, hi ha prop de tres milions de persones que no s'han posat la vacuna. Per tant, una de les expertes més prestigioses d'Espanya, la viròloga del CSIC Margarita del Val, ha recalcat la importància de vacunar-se per evitar «el mateix risc personal de sempre».

Margarita del Val: «Els dic que perdin la por»

En una xerrada virtual organitzada pel Comitè Covid de l'Ajuntament de Granada, la viròloga va exposar que la majoria de persones que han perdut la vida pel coronavirus són les que no estan vacunades.

Persones esperant en un centre de vacunació.
Segons Margarita del Val la vacuna és vital en la lluita contra el coronavirus. | GTRES
 

«El risc és superior per a ells. Els dic que perdin la por». Les quatre vacunes autoritzades per l'EMA, segons ha detallat la viròloga, han anat «molt bé» davant de casos greus de coronavirus.

Així doncs, el millor que podem fer és vacunar-nos. A més dels 91 milions de dosis inicials, s'han inoculat 17 milions de reforç per assegurar la protecció contra la malaltia. I és que es vol prevenir possibles infeccions i casos complicats que puguin acabar en hospitalitzacions.

Margarita del Val anuncia el gran avenç que arribarà a l'abril a Espanya

«Un cop vacunats, es crea la memòria immunitària que es reforça amb cada infecció posterior», va assenyalar Margarita del Val. I va fer valdre la seguretat que ofereixen les dosis inoculades a Espanya. «No hi ha cap vacuna amb aquest nivell de seguretat», confessava.

Margarita del Val al seu despatx
Margarita del Val anuncia el que arribarà a l'abril a Espanya. | César Hernández - CSIC Comunicación

 

Alhora, Margarita del Val va fer un anunci a l'esmentada xerrada sobre la vacuna basada en la proteïna S. Aquesta vacuna, segons l'experta del CSIC, arribarà al nostre país el mes d'abril.

«La primavera que ve arribarà al mercat una nova vacuna que no té material genètic, que està basada només en la proteïna S. Aquestes persones que tenien recels, que sàpiguen que aquesta és una vacuna molt clàssica», va anunciar. La viròloga parlava de la vacuna de Novavax, que ha estat aprovada fa uns quants dies per l'EMA.

És necessària una quarta dosi de la vacuna?

D'altra banda, Margarita del Val també va parlar fa uns dies a Business Insider sobre la importància de rebre la quarta dosi de la vacuna. Recordem que al nostre país es va autoritzar fa un mes per a persones immunodeprimides i pacients amb patologies de molt alt risc.

«Per a la població general, el benefici de la quarta dosi és mínim». Això sí, va manifestar que la tercera és vital, ja que la protecció tenint només la pauta completa s'ha reduït.

Una dona rebent la vacuna contra el coronavirus
Margarida del Val dona suport a l'administració de la vacuna. | GTRES
 

Com Margarita del Val, altres experts com José Gómez Rial o Alfredo Corell van defensar la quarta dosi per a la població més feble. Alhora, aquests han afegit que «no és sostenible vacunar cada quatre mesos» a la població general. Sobre la vàlua de la tercera dosi de la vacuna contra el coronavirus, diversos estudis donen suport al reforç de la protecció davant de possibles contagis i hospitalitzacions.

L'estudi publicat per The Lancet Regional Health – Americas i dut a terme a Califòrnia, va revelar que l'eficàcia era del 88% per prevenir nous contagis. I d'un 97% en la prevenció d'ingressos hospitalaris.