Foto dels nens de San Ildefonso cantant el Sorteig de la Loteria de Nadal.

La predicció del número que tocarà a la Loteria de Nadal

L'estadística diu que el número 5 és la terminació més agraciada a El Gordo

Ja queda menys per a una de les cites anuals més esperades per tots els espanyols. El proper 22 de desembre se celebrarà al Teatro Real de Madrid el Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal. A l'esdeveniment es repartiran un total de 2.408 milions d'euros en premis.

Des del 5 de juliol ja es pot comprar Loteria de Nadal 2022, i aquest any hi ha una novetat important. L'administració ha augmentat el nombre de sèries a 180 perquè ningú no es quedi sense el seu número. Això respon a l'augment de la demanda de cupons d'aquest sorteig.

▶️ Vídeo del dia

Diuen els experts que comprar Loteria de Nadal a l'estiu no augmenta les teves possibilitats de guanyar. Però sí que permet que tinguis més opcions de trobar el número que busques. I encara que al final l'atzar és el que decideix, hi ha una predicció sobre el número que tocarà aquest any.

La Grossa: quin número tocarà aquest any

Alguns opten per comprar un número a l'atzar, però d'altres són més supersticiosos i confien en una combinació concreta. Cada any, coneguts mags i endevins intenten endevinar la xifra guanyadora. Fins ara no hi ha hagut ningú que s'atreveixi a aventurar La Grossa del 2022.

Però Loteries i Apostes de l'Estat ofereix cada any una estadística amb els números més premiats al llarg dels anys. El Sorteig Extraordinari de Nadal se celebra a Espanya des del 1812. Des de llavors s'ha pogut elaborar una estadística amb les xifres premiades cada any.

Si busques un número per a la loteria de Nadal, has de saber que el 5 és la terminació més agraciada amb El Gordo. Ha sortit en un total de 32 ocasions i, no en va, és el número més buscat aquest any. Si creieu en aquest tipus de coincidències, el vostre número ha d'acabar en 5.

Per darrere del 5, les següents terminacions més premiades són els números 4 i 6 (ha tocat en 27 ocasions). En canvi, les terminacions menys agraciades són l'1 (només ha sortit una vegada), seguit del 2 i el 9. A partir d'aquí es pot fer una previsió del número que tocarà.

L'avantatge de comprar ja el teu número

Loteries i Apostes de l'Estat ha engegat la campanya d'estiu per vendre loteria de Nadal. Aquest any, la campanya porta com a eslògan «i si cau al teu lloc de vacances?». Molts espanyols es pregunten si comprant el cupó a l'estiu tenen més possibilitats.

Imatge d'una mà agafant una bola del bombo del sorteig de la Loteria de Nadal
Aquest any hi haurà més cupons de la Loteria de Nadal perquè ningú es quedi sense el seu número | GTRES

L'única realitat comprovable és que si compres més números tens més possibilitats d'emportar-te el premi. Més enllà d'això, el moment en què compris el cupó no augmenta ni disminueix la probabilitat de sortir guanyador. L'únic avantatge és que podràs trobar un número concret, si ets supersticiós.

Hi ha alguns números que s'esgoten molt ràpid i com més temps passi més difícil serà trobar la teva combinació preferida. L'any passat, sense anar més lluny, la data del volcà de La Palma es va esgotar en poc temps. Aquest any es busquen dates d'esdeveniments com el 'Chanelazo' d'Eurovisió.

Quantes probabilitats tens

Però, aleshores, quina és la probabilitat que aquest any et toqui El Gordo? Segons les estadístiques, tens una possibilitat entre 100.000 que et toqui el primer premi, valorat en 4 milions a la sèrie. Cada dècim té un 0,001% de possibilitats d'emportar-se el primer premi.

És una estadística menys descoratjadora del que sembla, si ho comparem amb altres sortejos de loteria. Endur-se el primer premi de l'Euromilions té una probabilitat d'1 entre 140 milions, i una cosa semblant passa amb La Primitiva. És clar que les quantitats que es reparteixen són més grans.

En aquest Sorteig Extraordinari de Nadal tens un 10% de probabilitats d'encertar la terminació del Gordo. Les probabilitats milloren quan es tracta dels quarts i cinquens premis, i la pedrea. L'única cosa certa és que ningú sap quin número serà l'agraciat aquest any.