Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una mostra de sang per testar el covid-19 el març de 2020

La teoria de la conspiració d'un Nobel: sap on es va crear el coronavirus

Luc Montagnier, el viròleg francès guanyador de el Premi Nobel de Medicina, té la seva pròpia teoria
Imatge d'una mostra de sang per testar el covid-19 el març de 2020
Luc Montagnier sosté que la Covid-19 va ser creada en un laboratori de Xina de manera accidental  | Catalunya Diari

Són moltes les teories  que apunten sobre l'origen de la Covid-19, teories que assenyalen que el virus va saltar dels animals  a l'ésser humà i altres més conspiratives que apunten a la mà de l'home com l'artífex  del virus. Luc Montagnier, viròleg francès guanyador del Premi Nobel  de Medicina l'any 1983, ha estat dels darrers a pronunciar-se i apunta amb rotunditat que el coronavirus va ser creat en un laboratori  de la Xina, però això sí, de manera accidental.

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

Ha estat durant una entrevista per al canal francès CNEWS, on Montagnier ha llançat la seva hipòtesi: «Hem arribat a la conclusió que aquest virus va ser creat» assegurava explicant que uns «biòlegs moleculars» van barrejar seqüències genètiques de VIH  a un coronavirus en un intent de cercar una vacuna  contra la sida.

«Hi ha hagut una manipulació de virus: en almenys una part, no la totalitat. Hi ha un model, que és el virus clàssic, que prové principalment dels ratpenats, però a què s'han afegit seqüències de VIH», explicava. El premi Nobel no té molt clara la intenció dels biòlegs, encara que assenyala que «és el treball de professionals» i sosté com a hipòtesi que l'objectiu de l'experiment «és que volien crear una vacuna contra la sida».

 

La teoria es basa en «una semblança estranya»

La teoria  de Luc Montagnier es basa en l'estudi d'un grup d'investigadors de l'Institut Indi de Tecnologia de Nova Delhi que van trobar «una semblança estranya» en les seqüències d'aminoàcids d'una proteïna  de SARS-CoV-2 i el de VIH-1, una coincidència que «té poques possibilitats de ser fortuïta».

En l'entrevista, també va predir la desaparició  del virus  suposant que l'origen artificial podria acabar per provocar la seva erradicació: «Si vostè fa una construcció artificial, és poc probable que sobrevisqui. La naturalesa estima les coses harmonioses; el que és aliè, com un virus que arriba d'un altre virus, per exemple, no és ben tolerat», opina. El científic  sosté que les parts del virus on va ser inserit el VIH estan mutant, el que acabarà per provocar la seva autodestrucció.